Acasa InternationalExterne Obama: China să ajusteze cursul yuanului şi să dialogheze cu Dalai Lama

Obama: China să ajusteze cursul yuanului şi să dialogheze cu Dalai Lama

scris de Z.V.
36 Afisari

Preşedintele american Barack Obama i-a cerut miercuri omologului său chinez Hu Jintao, aflat în vizită la Washington, să ajusteze cursul yuanului care rămâne, în opinia sa, subevaluat, şi să permită companiilor americane să se lupte cu arme egale asupra pieţei chineză, relatează Agerpres.

Obama Hu Jintao, AgerpresÎn cadrul unei conferinţe de presă comune a celor doi şefi de stat, Obama i-a mai cerut preşedintelui chinez să dialogheze cu liderul spiritual al tibetanilor din exil, Dalai Lama. 

Liderul de la Casa Albă a mai declarat că SUA şi China au responsabilitatea de a combate schimbările climatice şi de a dezvolta angajamentele internaţionale asumate la summiturile de la Copenhaga şi Cancun, transmite Reuters.

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a evocat miercuri cazul disidentului întemniţat şi Premiu Nobel pentru Pace Liu Xiaobo cu omologul său chinez Hu Jintao în timpul vizitei de stat a acestuia din urmă la Washington, a indicat un înalt responsabil american, citat de AFP.

„Preşedintele a discutat despre cazul lui Liu”, a declarat acest responsabil jurnaliştilor sub acoperirea anonimatului, precizând că Obama a repetat opinia sa potrivit căreia libertatea de exprimare este un drept universal. 

Obama a cerut de mai multe ori autorităţilor chineze să îl elibereze pe Liu, care i-a succedat în 2010 la palmaresul Premiului Nobel pentru Pace. Numele disidentului nu a fost în schimb menţionat în timpul conferinţei de presă comune a lui Obama şi Hu miercuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS