Acasa InternationalExterne Obama considera ca summitul de la Washington a fost un succes

Obama considera ca summitul de la Washington a fost un succes

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Summitul dedicat securitatii nucleare a atras atentia asupra amenintarilor din acest domeniu si a marcat un “progres real” in privinta securizarii arsenalului si a materialelor nucleare.

Declaratia a fost facuta de presedintele american Barack Obama, in cadrul unei conferinte de presa organizate la finalul summitul de la Washington. Potrivit CNN, liderul de la Casa Alba a precizat ca documentul adoptat la finalul summitului, care nu are un caracter obligatoriu, demonstreaza totusi faptul ca statele participante sunt dispuse sa ia o serie de masuri concrete pentru ca armele nucleare sa nu ajunga in mana teroristilor. Obama a remarcat faptul ca Rusia si alte cateva foste state sovietice au fost de acord sa renunte la o parte din stocurile de uraniu imbogatit. In ciuda declaratiilor unor reprezentanti de la Casa Alba, se pare ca in cadrul summitului Statele Unite nu au reusit sa ajunga la un acord cu Rusia si China, in privinta unor viitoare sanctiuni impotriva Iranului. Intrebat in legatura cu refuzul Israelului de a adera la Tratatul de Neproliferare Nucleara (NPT), Obama declarat ca isi doreste ca el sa adere la acest tratat, dar a refuzat sa se pronunte in legatura cu arsenalul atomic pe care statul evreu nu a recunoscut niciodata ca l-ar detine. La randul sau, presedintele rus Dmitri Medvedev a declarat ca summitul a fost un “succes complet”, subliniind faptul ca terorismul nuclear reprezinta “o amenitare la adresa tuturor”. Referindu-se la Iran, Medvedev a precizat ca Rusia nu sprijina impunerea de noi sanctiuni impotriva autoritatilor de la Teheran, care ar putea afecta iranienii, dar a subliniat faptul ca, “in cazul in care nu se va intampla nimic, vom fi nevoiti sa recurgem la sanctiuni”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS