Acasa InternationalExterne Obama despre adevǎrata personalitate a lui Putin

Obama despre adevǎrata personalitate a lui Putin

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Barack Obama a afirmat joi, 6 februarie, că imaginea de tip dur sau plictisit pe care o afişează în cadrul reuniunilor la nivel înalt Vladimir Putin, nu este decât un truc politic.

Obama despre adevǎrata personalitate a lui Putin (foto:aim.org)

Obama şi Putin au devenit deja celebri pentru faptul că apar cu privirile reci şi fixe în fotografiile oficiale făcute la summituri sau la întrevederi bilaterale. Cu toate acestea, într-un interviu acordat NBC, Obama a oferit asigurări că aparenţele pot fi înşelătoare. „Adevărul este că, atunci când suntem la reuniuni, avem numeroase schimburi, există, de asemenea, surprinzător de mult umor, precum şi multe concesii dintr-o parte şi din cealaltă”, a subliniat Obama, adăugând că relaţia dintre cei doi lideri nu este deloc „glacială”.

:El (Putin) mă tratează întotdeauna cu cel mai mare respect”, a insistat Obama, care apreciază că, în pofida divergenţelor din ultimele luni între Casa Albă şi Kremlin, Vladimir Putin înţelege necesitatea de a colabora cu SUA, „El are, cu siguranţă, un stil al său, destinat opiniei publice, în care îi place (…) să pară oarecum plictisit în timpul discuţiilor comune”, a spus preşedintele american.

„Dar, din punctul meu de vedere, este vorba despre un truc politic, pentru a apărea în ţara sa ca un tip dur”, a adăugat Obama. „Oamenii politici din Statele Unite au un stil diferit. Noi avem tendinţa de a zâmbi uneori”, a notat Obama. Washingtonul şi Moscova s-au plasat recent pe poziţii total opuse în dosarul sirian sau în cazul Edward Snowden, un fost consultant al NSA refugiat în prezent în Rusia, potrivit mediafax.

1 comentariu

BULA 07-02-2014 - 12:37

Dar despre chinezoi ce zice ? Le-a luat frica ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult