Acasa InternationalExterne Obama despre lupta Statelor Unite cu Ebola

Obama despre lupta Statelor Unite cu Ebola

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Preşedintele Barack Obama a promis miercuri, 15 octombrie, cǎ SUA vor răspunde într-un mod „mult mai agresiv” epidemiei de Ebola, cu scopul de a evita înregistrarea de noi cazuri pe teritoriul american.

Obama despre lupta Statelor Unite cu Ebola (foto:vocfm.za)

Obama despre lupta Statelor Unite cu Ebola (foto:vocfm.za)

După ce o a doua infirmieră din Texas a fost contaminată de acest virus, Barack Obama a declarat cǎ ar „strânge mâna, aş lua în braţe şi aş îmbrăţişa (…) infirmierele pentru a saluta munca curajoasă pe care au îndeplinit-o ocupându-se de un pacient.”, ȋntrucȃt „Ele au urmat protocoalele. Ele ştiu ce fac şi ma simt în siguranţă deplină”. Mai mult, preşedintele american Barack Obama şi-a anulat toate deplasările programate pentru joi, aşa cum a procedat şi miercuri, pentru a se consacra gestionării crizei Ebola. Ca şi în primul caz, persoana contaminată este un cadru medical care s-a ocupat de cetăţeanul liberian Thomas Eric Duncan, infectat cu Ebola cel mai probabil în Liberia şi decedat pe 8 octombrie la Texas Health Presbyterian Hospital. Această persoană s-a prezentat marţi cu febră la spital, unde a fost plasată imediat în regim de izolare.

După o reuniune la Casa Albă cu echipele însărcinate cu coordonarea răspunsului împotriva epidemiei de Ebola, Obama a dat asigurări că lecţiile învăţate în cazul din Texas sunt transmise tuturor spitalelor şi clinicilor „din ţară” pentru a evita ca o situaţie asemănătoare să se producă în altă parte. De asemenea, Barack Obama a avertizat comunitatea internaţională în privinţa unui răspuns insuficient în cele trei ţări din Africa de Vest în care virusul face ravagii.

Ȋn același timp, preşedintele american i-a îndemnat pe omologii săi englez, francez, german şi italian să facă un efort „mai important” pentru a contribui la lupta împotriva epidemiei de Ebola. De la anunţul, în urmă cu o lună, privind trimiterea a 3.000 de militari americani în Africa de Vest pentru a realiza infrastructura logistică necesară de a răspunde împotriva virusului Ebola, Obama şi-a exprimat în repetate rânduri frustrarea în legătură cu lipsa de implicare a unor ţări, fără să le menţioneze.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult