Acasa InternationalExterne Obama e acuzat că-şi face campanie pe spinarea lui Bin Laden

Obama e acuzat că-şi face campanie pe spinarea lui Bin Laden

scris de Matei Iliescu
6 afisari

Reprezentanţilor a SUA, republicanul Peter King, a lansat, preşedintelui Obama, acuzaţia că a furnizat deliberat informaţii secrete privind asasinarea lui Osama Bin Laden regizorului Kathryn Bigelow, care a realizat un film despre moartea teroristului.

Pelicula va fi lansată pe marile ecrane cu o lună înaintea alegerilor din 2012, iar King este de părerea că acuzaţia adusă preşedintelui este o mişcare abilă pentru promovarea filmului.

Uciderea lui Bin Laden de către o unitate specială a Navy Seal este unanim considerată ca fiind unul dintre cele mai mari succese al preşedintelui Obama, care în prezent trebuie să facă faţă celei mai grave crize economice şi financiare din istorie după cea din 1929.

Republicanii afirmă că nu intenţionează să permită ca actualul preşedinte să fie sprijinit în campanie printr-o peliculă cinematografică.

Casa Albă, prin intermediul purtătorului de cuvânt Jay Carney, defineşte afirmaţiile lui Peter King ca fiind „ridicole” şi explică: „Atunci când cineva lucrează la articole, cărţi, documentare sau filme în care este implicat şi preşedintele, cere să vorbească cu funcţionarii administraţiei, iar noi facem tot posibilul pentru a garanta că faptele prezentate sunt corecte”.

Regizorul filmului a vrut să răspundă acuzaţiilor că ar fi vrut să favorizeze eventuala realegere a lui Obama şi a transmis un comunicat de presă prin care explică faptul că proiectul acestui film a început cu câţiva ani în urmă: „Uciderea lui Bin Laden este un triumf american şi nu numai al unei singure părţi a ţării şi este greşită părerea că filmul nostru ar prezenta această victorie în altă manieră”, a tunat Bigelow.

În timp ce America şi lumea întreagă trec printr-o criză fără precedent, campania electorală pentru viitoarele alegeri se apropie din ce în ce mai mult şi se prefigurează a fi foarte înverşunată

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult