Acasa InternationalExterne Obama: Gaddafi trebuie să plece imediat

Obama: Gaddafi trebuie să plece imediat

scris de B.C.R
1 afisari

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat sâmbătă că liderul libian Muammar Gaddafi trebuie „să plece imediat” deoarece şi-a pierdut legitimitatea de a rămâne la putere, potrivit unui comunicat al Casei Albe, citat de Mediafax.

barack obama„Preşedintele a declarat că atunci când singurul mijloc pentru un lider de a rămâne la putere este recurgerea la violenţă împotriva propriului popor, el şi-a pierdut legitimitatea de a guverna şi trebuie să facă ceea ce trebuie pentru ţara sa şi să plece acum”, adaugă documentul.

Barack Obama a făcut aceste declaraţii – cele mai directe de până în prezent la adresa colonelului Gaddafi – în cursul unei conversaţii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, subliniază comunicatul.

Apelul preşedintelui american la o plecare imediată a lui Muammar Gaddafi intervine în timp ce acesta din urmă să agaţă de putere.

Obama şi Merkel au „discutat despre mijloacele eficiente şi adecvate, pentru comunitatea internaţională, de a răspunde acestei crize”, arată comunicatul Casei Albe.

„Preşedintele salută eforturile în curs din partea aliaţilor noştri şi partenerilor din Naţiunile Unite şi Uniunea Europeană de a elabora şi de a pune în aplicare măsuri puternice”, adaugă preşedinţia americană.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult