Acasa InternationalExterne Obama i-a omagiat pe veteranii americani din războiul coreean

Obama i-a omagiat pe veteranii americani din războiul coreean

scris de Șt. C
1 afisari

Preşedintele american Barack Obama a declarat sâmbătă, la şase decenii de la încheierea Războiului din Coreea, că veteranii americani meritau o primire mai caldă la întoarcerea acasă din acel conflict şi că moştenirea lor sunt cele 50 de milioane de persoane care trăiesc liber într-o Coree de Sud democratică, relatează Agerpres.

Barack Obama

Barack Obama

„Aici, în America, nici un război nu ar trebui uitat şi nici un veteran nu ar trebui vreodată ignorat”, a afirmat el într-un discurs la Memorialul Veteranilor Războiului din Coreea de la National Mall, unde mai multe ceremonii au marcat împlinirea a 60 de ani de la încetarea ostilităţilor în Peninsula Coreea. Obama a spus că acel conflict nu a unit sau divizat ţara la fel cum au făcut cel de-al Doilea Război Mondial sau Războiul din Vietnam şi că veteranii americani nu au fost întâmpinaţi nici cu parade, dar nici cu proteste la întoarcere, deoarece printre americani, săturaţi de conflict, „exista, se pare, dorinţa de a uita, de a trece mai departe”. Însă veteranii „meritau mai mult”, a precizat Obama, adăugând că, la ceremonia de sâmbătă, „poate că cel mai important omagiu pe care îl putem oferi veteranilor din Coreea este să facem ceea ce ar fi trebuit făcut în ziua când v-aţi întors acasă”.
Războiul, care a avut loc între 1950 şi 1953, s-a purtat între trupele nord-coreene şi chineze, de o parte, şi forţele sud-coreene şi cele ale ONU conduse de SUA, de cealaltă parte. Conflictul s-a încheiat la 27 iulie 1953, prin semnarea unui armistiţiu.

2 comentarii

digital 28-07-2013 - 16:15

cel mai mare omagiu este M.A.S.H.- 4077!

omaba ăsta e doar un gargaragiu!

Tache 29-07-2013 - 04:55

Acest articol este MAMA tuturor teoriilor conspirationiste. Un articol care merita NEAPARAT citit !!!

http://thecommonsenseshow.com/2013/07/25/putin-controls-the-chessboard-obamas-in-deep-trouble/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult