Acasa InternationalExterne Obama îi provoacă atac de cord regelui saudit

Obama îi provoacă atac de cord regelui saudit

scris de Adrian Pătruscă
18 afisari

Lipsa de diplomaţie a preşedintelui american aruncă în aer Orientul Mijlociu. Arabia Saudită întoarce spatele SUA şi se orientează către Iran.

Orientul Mijlociu aruncat în aer

Barack Obama şi regele saudit Abdullah au avut joi o dispută atât de puternică la telefon pe marginea situaţiei din Egipt încât potrivit unor surse americane şi din Orientul Mijlociu, Abdullah ar fi suferit un atac de cord.

Zvonurile despre moartea liderului saudit au zguduit lumea finanţelor şi piaţa petrolului joi dimineaţa, dar au fost negate de un consilier al familei regale. Surse din Golf, citate de agenţia Debka, apropiată de Mossad, spun că regele ar mai fi avut în trecut atacuri de cord.

Sursele dezvăluie că discuţia telefonică dintre Obama şi Abdullah, care are 87 de ani şi se află în Maroc, în convalescenţă după o operaţie la coloană, a adus relaţiile bilaterale dintre SUA şi Arabia Saudită într-o criză profundă şi pune în pericol întregul edificiu al politicii americane în Iran şi întreg Orientul Mijlociu.

Regele s-a angajat să anihileze politica americană în Orient

Regele l-a acuzat dur pe Obama pentru felul în care a tratat evenimentele din Egipt şi pe Mubarak. Acesta ar fi un dezastru care va genera instabilitate în regiune şi va pune în pericol pe toţi conducătorii arabi moderaţi care, până acum au sprijinit Statele Unite.

Abdullah l-a făcut pe Obama vinovat că l-a aruncat la gunoi pe cel mai fidel aliat din lumea arabă şi că dacă va continua să încerce să se descotorosească de Mubarak, familia regală saudită nu va precupeţi nici un efort şi nici un ban pentru a anihila planurile americane în Egipt.

Potrivit unor surse din serviciile secrete britanice, regele saudit s-a angajat să acopere toate pagubele, dacă SUA taie ajutoarele militar şi economic pentru Egipt, ca să-i forţeze mâna lui Mubarak. Regele va da personal ordin trezoreriei să transfere către liderul egiptean întreaga sumă necesară pentru el şi armata sa ca să reziste presiunii americane.

Cu toate suişurile şi coborâşurile relaţiilor bilaterale americano-saudite, din 1950 nici un conducător saudit nu a proferat ameninţări directe împotriva politicii americane.

Surse saudite de primă mână au declarat ziarului londonez Times: “Mubarak şi Regele Abdullah nu sunt doar aliaţi ci prieteni apropiaţi, iar regele nu poate accepta să-şi vadă prietenul dat deoparte şi umilit”.

Sursele Debka adaugă că Abdullah se teme că va fi şi el dat deoparte, după modelul Mubarak.

Lovitură de teatru: Arabia Saudită se întoarce spre Iran

Compensarea pagubelor pentru Egipt, în cazul tăierii ajutoarelor americane, nu este singura carte pe care Arabia Saudită e dispusă să o joace. Abdullah ar fi dat dispoziţii ca Riadul să revigoreze relaţiile politice şi militare cu Teheranul. Au fost deja făcute invitaţii ca delegaţii cu înalţi responsabili iranieni să viziteze principalele oraşe saudite.

Regele saudit l-a acuzat pe Obama că îl lasă din braţe pe Mubarak aşa cum America l-a lăsat baltă şi pe fostul premier libanez Hariri, răsturnat de Hezbolah, mişcare apropiată Iranului.

Sursele americane ale Debka spun că toate eforturile ulterioare ale lui Obama de a-l împăca pe bătrânul rege au fost eşecuri.

Relansarea dialogului dintre Arabia Saudită şi Iran este văzută ca cel mai critic moment după începutul crizei din Egipt. Un atu important pentru liderii fundamentalişti. Regimurile pro-occidentale, ameninţate de riscul revoltelor interne, s-ar putea simţi tentate, pentru a evita scenariul egiptean, să întoarcă spatele SUA.

62 comentarii

jan dinu 10-02-2011 - 19:17

ADRIANE ,tu ai copiat mereu in liceu cind
subiectul era complicat la un cap patrat ??!
Lasate de senzational caKazi in banal !
JD-USA

urbos 10-02-2011 - 19:24

Obama pare sa fie intr-adevar un democrat, nu o scursura habotnica tip Bush, asa ca intelege mai bine situatia.

Mache 10-02-2011 - 22:36

Bubosule,

Normal ca-l simti aproape. Doar sunteti amandoi oameni de culoare 🙂

Acuma sigur ca afro din SUA se considera fiind cu cateva craci mai sus ca indienii, da nu strica niciodata sa te uiti in sus. Cine stie? Poate te alegi si tu cu ceva. Cum ar fi niste gainat pe bot, par egzamplu…

urbos 10-02-2011 - 23:35

Important e ca o sa mori in mizerie. Obama e bun pentru ca o sa crapati in liniste, fara sa ne mai deranjati.

Mache 11-02-2011 - 03:56

Ehei,

Vrabia malai viseaza!

N-are neam de neamu’ tau sansa a ne vada crapand. O sa crapi tu in schimb inecat in propriul venin tot asteptand sa crape ailalti.

urbos 11-02-2011 - 04:04

He he he, vierme, vierme, se strange latul.

Mache 11-02-2011 - 04:54

Se strange intr-adevar. Abia mai sufli…

vasile 11-02-2011 - 15:08

nu ai somn mars che pardon mache .idiotule de ce nu te duci la culcare.prostul natiunii lasa-ne.scarboasa creatura a fatat mama ta. .pacat ca ne consumi oxigenul nostru de pomana…

Huhu Ciu 12-02-2011 - 21:58

Mache curva blestemata securista pedelista basista, sictir in Iad spurcatule portocaliu, tu pedelistii si marinarul chior. chel, betiv, corupt, curvar, prost, analfabet…!

Morkova Vesela 12-02-2011 - 22:02

ce ai maim pictat azi Ciuciulica, sa nu-mi zice ca ti-ai pictat cu cacat 2 mustati mari si stufoase sa nu ti se vada strungareata.

Pribeagul 10-02-2011 - 19:54

Saracu Abdullah. Auzi, asa pe neasteptate, sa-i faca Obama una ca asta!

Ce inseamna sa tii la prieteni! N-are importanta ca dupa prietenul Mubarak va urma la conducerea Egiptului un prieten la fel de bun, ba poate fi chiar mai bun.

Chiar, Obama nu l-a prevenit cind a eliberat porumbeii democratiei din Egipt?

Dupa unii, evenimentul din Egipt nu este unul de ruptura, abrupt, ci este un element normal din cadrul unui proces:

http://inliniedreapta.net/democratie-pentru-toti/

Mache 10-02-2011 - 22:31

Pana la urma e prea putin important daca sultanul de la Riad da coltul sau nu. Mostenirotul tronului e si el la fo’ +80 de anisori, asa ca si ala face infarct si tot asa dupa un timp s-o ajunge la unu’ macar sub 60 de ani…

Ideea e ca pe bunul Barak il manaca intre buci sa-si lase numele legat de un dezastru remarcabil si pe plan international. Si nu trebuie sa ne indoim ca asa cum a reusit sa o faca lata in politica interna va izabandi sa dea cu bata in balta suficient de vizibil si in Orient.

Europeanuul 11-02-2011 - 00:30

Soft power vs Hardpower!

Acum ai prilejul sa observi efectele puterii soft: sunt mult mai eficiente, fara munitie, armament si mult mai putin costisitoare (complexul ala industrial militar nu face nici un turn over acolo, se afla pe pozitie de telespectatori 😉 )

Oricum modernizarea societatii in orientul mijlociu e necesara (o dorinta a noilor generatii) iar „schimbarile autentice” pot avea loc numai din interior. Vechea ordine nu mai poate sta in picioare (se prabuseste) numarul celor care le plange dictatorilor, wahabilor si salafitilor de mila este foarte mic, nesemnificativ -vocile lor nu mai doreste nimeni sa le auda! http://www.youtube.com/watch?v=dlP5aOJlsqs

Denali 11-02-2011 - 02:22

Iarasi confirmi ce am spus : voi cei de Stanga inventati expresii idioate , absurde care se bat cap in cap , incompatibile unul cu altul…

Dle Europeanul ,dta ca orice Leftist regurgitezi excrementele cu care te-au hranit papusarii care inventeaza aceste expresii absurde si refuzi sa gandesti ptr. dta ,cu capul dtale…

hmmmm…”soft power”….alturati doua cuvinte unul langa altul ptr. a va eschiva impotenta, lasitatea, si lipsa totala de gonazi…

„putere…moale”…discriminare …pozitiva…crestin …fundamentalist „…s.a.m.d…

Dle NAIV PERICULOS , Europeanul , puterea asta moale(sic!) , cu care te mandresti…se aplica si celor cca. 300 de morti de pana acum, care in opinia mea, nu a fost decat un fel de …incalzire…ca un prolog , la ce va urma ??…

Da!…modernizarea egyptului si a celorlalte tari din regiune, este necesara…
Dar , in opinia mea, calea pe care s-a pornit nu va aduce nici modernizare si nici prosperitate.

Vezi dta dle Naiv Periculos , Europeanul , problema pe care tari le islamice o au ,este…islamul….Nu dictatorii , astia vin si pleaca…URA , IGNORANTA , OPRESIUNEA ,MOARTEA si INAPOIEREA, predicata zilnic in salasurile mortii , numite moschei , va ramane..

A mentine 50% din populatie , intr-o opresiune eterna, ignoranta , abuzata si needucata nu este modernizare sau progres…

In loc de a schimba un regim rau cu un altul poate si mai rau , as fi preferat ca miile de voci din cairo sa mugeasca si grohaie alte slogane , precum : EGALITATE , ptr. TOTI cetatenii tarii , instaurarea Libertatii Individuale si de Constiinta, dreptul fundamental la Auto aparare , etc.,etc…

ce avem acum in fata ochilor este un felk de : „Hope and Change „, made in islam…multi idioti , nu au capacitatea de as rationa ca schimbarea poate fi si negativa…

Ce este si mai periculos este faptul ca , gloatele manipulate de islamisti , incompetentul periculos din casa alba si naivi periculosi precum dta , VISATI o schimbare divortat total de Realitate , si o dorit , ABRUPT , ACUM….ptr. a crea un vid de putere…

Acest vid de putere , dle Naiv Periculos , Europeanul , cine crezi ca il va umple???…tinerii de 18 si 22 de ani de pe Facebook din piata tahrir, sau Muslim Brotherhood, singura forma de opozitie din egypt(nu exista alte partide politice), care a fost infiintat in 1928 ???….

Dle Europeanul , in 1989 ,decembrie, Romania, CINE a umplut vidul puterii?….gloatele sau Cadrele Partidului ajutati de KGB , de mineri si de sefii armatei ?….

Nu invatati absolut NIMIC de la Istorie…o repetasti la nesfarsit…
Ce este tragic si nejust ,este ca voi, ca sa-l cotez pe Lenin , ” idiotii folositori”, ne trageti si penoi , odata cu voi , in neant, razboi ,opresiune si mizerie…

ValVerde 11-02-2011 - 02:32

Vezi dta dle Naiv Periculos , Europeanul , problema pe care tari le islamice o au ,este…islamul….Nu dictatorii , astia vin si pleaca…URA , IGNORANTA , OPRESIUNEA ,MOARTEA si INAPOIEREA, predicata zilnic in salasurile mortii , numite moschei , va ramane..

Vorbesti din invidie Denali.
Parca i-ai descris pe ai tai, doar ca sint din alta echipa.
Daca secta ta ar avea numarul lor ati actiona exact ca ei !

Ca orice religie veche, crestinismul si-a pierdut vlaga prin farimitare. (secta ta e unul din exemple)
Pe evrei i-au tinut impreuna vicisitudinile secolelor de bejenie. Cit de curind incep sa se certe si ei pe dumnezeul lor.
Mahomedanii sint religie tinara si viguroasa, cam cum erati voi pe vremea cruciadelor.
Nimic nou, acelasi scenariu, alti cretini.

Denali 11-02-2011 - 02:49

Pha proat-o ,ce s-a intamplat ?…nu mai mananci rahat sub numele de George W Bush ?…sau Calugarul ?…

CARE secta pha proast-o…Numeaste-o …nu mai manca rahat pe forumuri…

Acum ….Pha proast-o nu mai manca rahat..si bruia forumul….

Combate argumentele , ideile , opiniile , nu ataca personal pe altii..

Daca ai ceva de excretat ,vizavi de articol sau evernimente , nu fii sfios..

Esti o atrocitate intelectuala..

Imi aduc aminte cand mi-ai spus ca sistemul cel mai eficient in america ar fi unul : „capitalisto-socialist „…o adevarata perla…dezvolta aceasta idee brilianta…

ValVerde 11-02-2011 - 03:17

Dagetel,
ti-am spus ca nu se spune „pha proast-o” ci „fa proasto”
Daca imi aduc bine aminte, Calugarul era din tabara ta.
Nu stiu cine se semna George W Bush, dar de ce mi-asi alege un nick de cretin? Te certi cu ValVerde, si nu am postat sub alt nick, pentru ca pierdere de timp.
„Nu ataca persoana” asa cum tu nu dai nume ca „marxist” „ignoramus” „socialist” ca sa numesc numai citeva.
Fara discutie ca modul tau mocanesc de a dezbate nu scuza agresiunile din mesajele mele, dar e bine din cind in cind sa-ti probezi propria doctorie.

Iar auzi voci sau te-a lasat de tot memoria.
Imi maninc biroul cu scaun cu tot daca imi poti demonstra ca eu am spus ca in America capitalismosocialismul ar fi modelul ideal.
Te lasi prada imaginatiei si ajungi sa crezi propriile-ti fantezii.
Ca tot vorbeam de ancorarea in realitate.

De fapt cind tu, sau sobru sau huhuciu ma injura, eu o iau ca un compliment. O dovada in plus ca nu sint ca voi.

In ceea ce priveste secta, e clar ca esti sectant !!!

Coco 12-02-2011 - 07:08

Degetel, ghiocel, frunzulita, insecta, iepuras, mioritic, ciobanesc, mocanesc, etc.
Fa, esti proasta ! Mai bine ti-ai „manca biroul cu scaun cu tot” .

Spiridon 12-02-2011 - 14:02

Pe locuri!…. Fiti Gata!….Coco!!!!

Si nici nu tragem apa, sa le rupem nasu la smecheri

Dr.Harakiri 12-02-2011 - 00:22

bey gutuie,numai yo am postat sub nick-ul george w. bush,asa ca numai pa mine ai dreptu’ sa ma pupezi in dorsal.

Dr.Harakiri 12-02-2011 - 00:24

postarea asta era bineinteles,pentu cine altu’,inagalabilu’ handykapel,alamar.zaaatt.

Mache 11-02-2011 - 03:52

Aici nu e nici o putere nici soft si nici hard. E doar tampenie cat cuprinde. La urma urmei pana acum au rapusi cateva sute de ciuhabi pentru nimic. Si asta e doar inceputul. Vor mai fi ucisi multi altii cu diverse ocazii… Daca asa lucreaza pentru tine puterea soft atunci aia hard cum e? Nuculara, cumva?

Zevzecul de Barak s-a bagat ca de obicei intr-o chestie pe care n-o intelege si la care nici nu se pricepe. Indiferent care e cursul evenimentelor adimistratia lui iese sifonata:

– Daca regimul militar supravietuieste, oricine vafi dictatorul, acesta va intelege ca trebuie sa se orienteze rapid spre un alt aliat strategic afara de SUA sau ca oricum trebui sa se delimiteze clar de SUA. Actuala administratie si-a dovedit ineptitudinea prin modul in care si-a atacat fara rost cel mai bun aliat din lumea araba. Asta e o prostie impardonabila. Mai ales ca nici nu resuseste sa-l rastoarne pe Mubarak, care Mubarak trateaza deja administatia americana ca pe o baba senila…

– Daca vor castiga ilamistii acestia nu se vor aproapia de SUA ci dimpotriva vor deveni mult mai agresivi si glagiosi tocmai pentru a dovedi ca nu sunt teleghidati de la Washington.

Ti-am mai spus si demonstrat cu diferite alte ocazii (si nu ai avut niciodata nici un contraargument cat de cat viabil) ca trebuie sa ai creierul cat nuca ca sa-ti imaginezi ca va urma acolo va fi vre-o forma de modernizare. Pur si simplu dictaturile militate actuale, care de bine de rau se acomodasera cu convietuirea cu lumea civilizata vor deveni dictaturi religioase fanatice. Vor urma razboaie pustiiri si moarte. Iar cei mai afectati vor fi imbecilii care se agita azi pe strazile din Cairo…

urbos 11-02-2011 - 03:59

Viermii nu pot pricepe ca interesul americanilor nu e acelasi cu al jidanimii.
Dar tumache, esti mult prea imbecil, mult prea prost, mult prea limbist, ramas asa de cand te uitai ca un retardat la Dallas, ca sa intelegi asa ceva.
Ce-mi plac mie gunoierii astia ca tine ajunsi in State, cum se vad ei republicani din tata-n fiu, cand ei sint neam de iobagi fatati in balega.

ValVerde 11-02-2011 - 04:46

Oricare administratie iese sifonata indiferent daca ar fi Sarah Palin sau Obama.
Oricum ai intoarce-o, America iese pierzind, pentru ca asa sint datele problemei.

America sustine (indiferent daca sint dems sau repbs) un set de principii.
Principiul democratiei si principiul pacii in zona (pace nu de dragul pacii ci pentru ca ne convine)
Dar ce te faci daca cel care sustine pacea e un dictator?
Variantele tale nu sint cele reale. America iese sifonata pentru ca daca il sustine pe Mubarak isi incalca valorile democratice pe care le apara, si daca ia partea democratiei in Egypt, risca escaladarea conflictului si inlocuirea unei dictaturi prietenoase cu una…mai putin prietenoasa.
Pe Mubarak il doare in pix de inca citiva ani la putere. Are 82 de ani. Eu cred ca in ciuda faptului ca e un dictator corupt, e un patriot care nu-si vrea tara in razboi.
Dar egiptenilor le-a ajuns, si simpatizez cu ei pentru ca am trait multi ani sub comunism.
Atacul la regimul Obama e pueril. Nici macar dusmanii naturali din punct de vedere politic (reps si trogloditii de tea pary care nu pot gasi Egyptul pe harta) nu au atacat administratia, ci dimpotriva, s-au solidarizat, sau in cel mai rau caz nu au spus nimic.

Sa nu uitam ca am atacat Iraq pentru a elibera tara de un dictator si pentru a le aduce democratia.
Iti amintesti? „ne urasc pentru ca sintem liberi”

Acum avem ocazia sa aducem democratia intr-o tara, fara a o invada. Cel putin din punctul de vedere al banilor mei, ma simt mai bine.

Daca Administratia lucreaza din umbra, cum cred ca e cazul dupa ultima declaratie a lui Mubarak, cum ca nu pleaca, foarte bine!
Daca nu iese, vom aveo o posibila problema care oricum nu o puteam preintimpina.

Daca cele mai rele previziuni se vor indeplini, Israel e cazul sa stea pe picioarele lor. Sper sa ii ajutam, dar sa nu luptam noi bataiile lor.

Dar in final, ce-ar fi sa dam putin credit poporului egiptean???
Ce ar fi sa-i lasam sa-si vada de tara lor. Daca se intorc impotriva noastra, ceea ce nu cred, atunci vom avea un motiv legitim sa actionam. Nu sa spunem ca le dam peste bot ca sa le aducem libertatea sau sa cautam bombe nucleare, ci in legitima aparare ale intereselor noastre???

urbos 11-02-2011 - 05:08

Aduci tu democratia, ai atacat tu Irakul, ai dat jos dictatori, se intorc impotriva ta, ai sa actionezi tu…HAHAHAHA! Ba agariciule ba, tu esti un roman prost fugit in State, atat si nimc mai mult. Invadezi tu…HAHAHA!

ValVerde 11-02-2011 - 05:21

Am exact atita putere cit au alti 350 de milione de Americani: 1 vot.

Ma identific cu tara mea indiferent care partid e la putere. Ma cert cu opozantii politici de aici din America, dar intr-o tara normala, iti respecti oponentul atita timp cit intelegi ca e bine intentionat si ca ce ne separa sint metodele si nu idealurile. Nu te lua dupa alamar si cei ca el. Astia sint dezaxati. Sint mai putin de 5% din alegatori desi tipa cit ii tin bojocii.

Ma amuza menajeria lasata in tara care stie sa dezbata in stil pur ciobanesc, cu injuratura si ciomagul. Tu esti campion mai frunzulita.

Dar esti amuzant si de aia catadicsesc sa-ti raspund. Esti ca o insecta hidoasa pe care ai vrea sa o strivesti sub picior, dar nu o faci pentru ca odata strivita nu iti mai poate oferi satisfactia gindului ca poti s-o strivesti cind vrei.

urbos 11-02-2011 - 05:40

Da ma, acu stai jos. Papagalu dreaq, hahaha!

Mache 11-02-2011 - 05:29

Administratia nu iesea in pierdere daca statea pe fundul ei si nu se amesteca intr-o chestie care pana la urma nu o priveste.

Daca e sa judecam lucrurile la rece Obama nu avea cum sa trimita infanteria marina nici ca sa-l rastoarne si nici ca sa-l apere pe Mubarak. In cazul asta trebuia macar sa nu sara cu guitul la inaintare doar de dragul de a-si ingrijora si irita toti aliatii din regiune.

Povestea cu sprijinirea democratiei e o gargara ieftina si de-a dreptul porceasca. In lumea araba nu exista democratie si nimeni dintre cei ce pot citi aceste randuri nu e destul de tanar ca sa apuce sa poata vedea democratie acolo. Vom vedea in continuare fie o noua dictatura militara, de asta data ostila vestului, fie o dictatura islamica setoasa de sangele tuturor.

Daca povestea cu democratia in lumea musulmana e adevarata, cum poate bunul Barak sa fie in relatii cordiale cu unul din ultimii suverani abolutisti si medievali ai lumii in persoana regelui Arabiei Saudite? De ce nu-i preseaza si pe ala sa inceapa tranzitia la democratie sau macar sa interzica comertul si posesia de sclavi in regat?

Iar despre faptul ca republicanii, cu rare exceptii, par a ignora politica administratiei in Egipt, e doar o chestie inselatoare. Aceeasi figura s-a intamplat si in 1979, au parut chiar ca simpatizeaza discret cu neghjiobiile lui Carter. Insa nu l-au iertat in campania electorala din anul urmator cand l-au stras de gat pana i-au iesit ochii din cap ca la melc pe tema Iranului si a crizei petroliere aferente. Cam de celasi tratament va avea parte si Obama in 2012. Pana atunci efectele crizei din Orient se vor face simtite.

Din parte mea poti sa-i dai credit cat si cum vrei boborului egiptean 🙂 . Nu e nici o problema. Necazul e ca ei si nu tu, vor suferi cumplit, pe ei si nu pe tine ii vor ucide excesele islamistilor sau un noi razboi catastrofal cu Israelul. Idiotii binevoitori se vor smiorcai atunci din nou pe marginea nenorocilor din zona fara a-si aminti ca au pus si ei umarul la dezastru dupa puterile lor – macar cu guitul…

Tocmai asta e problema lui Obama, ca se straduie sa nu-i lase sa-si vada de tara lor. Il mananca acolo de unde-i creste coada de cimpanzeu sa provoace zavera fara sa priceapa ca zavragii sunt prea putini ca sa poata castiga alegeri corecte, insa destul de multi ca sa poata inlocui stabilitatea mizera a lui Mubarak cu mizeria desavarsita si furia revolutiei islamice.

ValVerde 11-02-2011 - 05:43

Sper ca administratia face declaratii politice in folosul restului omenirii si lucreaza in spatele usilor inchise.

Daca nu e asa, sau nu le iese pasienta, ne intoarcem de unde am plecat: la o problema pe care nu o puteam rezolva din momentul initial.

E un fapt constatat de toata lumea ca influenta US in conflict e minima. Por si simplu, America nu poate gestiona conflictul.

Chestia cu republicanii care stau de adiba e normala. Daca iese bine pt. Obama, vor zice ca am fost alaturi de el. Daca iese prost, vor trage capital politic din asta. Nimic nou. Obama e la putere pentru ca Bush a dat cu mucii-n fasole.

Sint riscurile detinerii puterii si e parte din rotatie.

Mache 11-02-2011 - 05:53

Din pacate aceasta administratie face declaratii numai ca sa se auda vorbind. Nu-i cred capabili sa faca nimic nici in spatele usilor inchise, vazand cum calca in strachini in public.

Faptul ca influneta SUA in conflict e minima e constat peste tot IN AFARA lumii arabe si musulmane. Acolo in intunecimea din testele lor nici frunzele nu cad fara sa aiba in spate o conspiratie americano-sionista. In sensul asta interventiile goale si fara sens ale cornutei de la Casa Alba sunt distructive…

roy 10-02-2011 - 23:20

E din ce in ce mai clar ca ala care racnea in piete „Yes we can, Yes we can!” este un ageamiu de prima clasa.

America a suferit un accident teribil, sa speram ca se va redresa in 2012.

Ereticul 10-02-2011 - 23:54

Cine seamana vant culege furtuna. Nu ovreii sunt cei care au inventat notiunea de „drepturi ale minoritatilor”? Nu domniile voastre sunteti cei care au sustinut pe negrotei, homosexuali si multe alte spurcaciuni? Astia va sunt aliatii, cu ei defilati 🙂

Ion Caramfil 11-02-2011 - 05:08

Intre 80 si 85 la suta din evreii americani l-au votat pe Barack Hussein Obama, si nu pe John McCain. Avand in vedere ca Barack Hussein Obama a castigat alegerile cu nun numar de voturi aproximativ egal cu numatul alegatorilor evrei din Statele Unite, este evident ca ageamii la ageamiu trag, dar, ca hotii neprinsi, striga din toti bojocii „Satriti, hotul !”

Mache 11-02-2011 - 05:43

Realitatea e ca evreii din SUA l-au votat masiv pe idiotul asta, asa cum in mod traditional ii voteaza pe democrati. Iar in trecut idila cu democratii a fost in general o chestie avantajoasa pentru ei. Cel putin de la Truman la Clinton.

Asta data insa, bunul Barak le plateste cu varf si indesat increderea prin politica sa cel putin stranie de sugrumare a pacii in Orient. Si nu ma refer la chestia cu Egiptul, ci la toate idioteniile pe care le-a comis in zona din 2009 incoace. Capul face, capul trage. Da’ cine stie, poate in 2012 vor avea ceva mai mult creier intre urechi cand or ajunge la vot.

Europeanuul 11-02-2011 - 19:16

Nu cu mult timp in urma parca cineva incerca sa explice pe aici ca „ciocnirea civilizatiilor” ar fi inevitabila 😉

seherezada 10-02-2011 - 23:44

Inorogul l-a apreciat pe Mubarak ca parteneri, insa atit Obama cit si ceilalti presedinti US, l-au sfatuit pe Mubarak sa nu-si mai tina oamenii in chingi, fiindca atunci cind acestia se vor revolta, nimeni nu-l va putea ajuta.
Fiindca democratiile nu pot sprijini pe dictatorii amorali.

Si iata ca Mubarak a hotarit sa nu abdice. Vede-se treaba ca s-a senilizat.
Il credeam mai destept. Mai patriot.
Cum de nu a inteles ca … atunci cind s-a pornit acel asa zis „vint de libertate dinspre Tunisia”, oamenii din Cairo au sarit din pat si au iesit in strazi, nestiind exact CE ANUME vor…,
si atunci au inceput cu totii sa strige si ei CEVA.
Si acel CEVA a fost: „Capul lui Motzoc vrem !!!”, adica pe al lui Mubarak…
Cind se porneste un asemenea strigat, el nu mai poate fi oprit !

Este clar ca Mubarak nu a citit „Alexandru Lapusneanu” a lui Negruzzi…
si e pacat … pacat pt Middle East.
Oamenii l-ar fi acceptat pe Suleiman, daca Mubarak abdica. De aia l-a sfatuit Obama sa se retraga.
Acuma Suleiman nu va mai fi acceptat. Si e de jale.

Ereticul 11-02-2011 - 00:02

Sigur ca pentru perciunati va fi jale mare. Poate ca arabii – in sfarsit uniti – n-o sa va distruga complet ca stat, dar de la multe familii de ovrei se vor auzi vaiete de doliu …

smekerezada 11-02-2011 - 00:07

pt. obsedatii mono-maniacali:
cind am spus „jale” …, m-am referit la bietii demonstranti.

Ereticul 11-02-2011 - 00:15

Ramane de vazut asta. Sunt aproape sigur ca jalea va fi a perciunatilor, avand ca indiciu brusca reaparitie pe forumurile romanesti a tuturor reprezentantilor lor. Pentru ca sunt convins ca nu de mila „bietilor demonstranti egipteni” au inceput din nou cu propaganda …

roy 11-02-2011 - 00:24

Aiurea,

Fac un studiu despre cacanari ca tine si vroiam sa vad cum ai mai evoluat.

Ereticul 11-02-2011 - 00:40

Pentru asta nu era necoie sa postati nimic pe forum, ci numai sa-l cititi. QED

Ereticul 11-02-2011 - 00:40

Pentru asta nu era nevoie sa postati nimic pe forum, ci numai sa-l cititi. QED

roy 11-02-2011 - 07:27

Totusi, o persoana distinsa ca tine, merita un raspuns.

Mache 11-02-2011 - 04:01

Chiar ma intreb daca e jale, sau daca rad pe sub mustati gandindu-se ce gheseft grozav ar putea face daca pun mana pe canalul de Suez si Sinai in legitima aparare…

Arabetii au fost uniti de nenumarate ori. numai ca din rahat nu poti face bici. De fiecare data au luat-o pe cocoasa rau de tot… O sa o ia si acum mai rau decat inainte. Atunci aveau in spate toata forta logistica a URSS. Acum le-a ramas doar gargara.

urbos 11-02-2011 - 04:07

Sobolanii carora le lingi dosul ai sa vezi tu ce gheseft or sa faca….Sper ca din solidaritate o sa dansezi si tu hora cu ei in groapa comuna, nu-i asa?

Mache 11-02-2011 - 05:45

Nu dansez pe gropi. Nici macar pe groapa ta. Si apoi de ce te gandesti la groapa? Parca era vorba ca te impaiaza si te expun la Antipa?!

urbos 11-02-2011 - 05:47

Cum sa dansezi pe o groapa ma cretinule? Hahaha!

Mache 11-02-2011 - 05:57

Razi tu ce razi Bubosule, da’ nu-i rasu’ tau!

Cangrena evolueaza implacabil si in locul Dumnezeului pe care-L tot injuri, o sa dai bot in bot cu unu’ bubos ca tine dar cu coada si coarnele ceva mai dezvoltate…

urbos 10-02-2011 - 23:52

Dictatorii morali ie buni a?
Plus ca americanasii nu mai au treaba cu democratia pe plan global, democratie de care isi bat joc de ceva vreme si la ei acasa.

smekerezada 11-02-2011 - 00:03

mai, prostie …,
raspunsul tau ar fi avut sens daca ziceam „imoral„…

Cuvintul „Amoral” este o alta mincare de peste …
Tu n-ai de unde stii, fiindca tu chiar il definesti.

urbos 11-02-2011 - 00:07

Deci si aia imorali ie buni a?
Ce dracu esti ma fraiera asa? Vezi cat de amabil sint…

smekerezada 11-02-2011 - 00:13

„imabil„…

ValVerde 11-02-2011 - 02:23

Hahahah ZV, sinteti cei mai tari din presa internationala.
Nici macar FOX News nu a preluat stirea….probabil ca nu au resursele voastre. (Stiti cine e FOX News ??? prietenii lui Sarah si cealalta Biblie lui alamar)

Oricum interesant dialogul pe marginea unei susanele…

Denali 11-02-2011 - 02:38

Acum Copilul Minune , va trebui sa gaseasca alta tara , alt dictator unde sa transfere (renditie) , cainii turbati , ptr. a fi interogati …serios…asa cum se interogheaza cainii turbati , nu cu manusi de catifea, si avand rozatoarele de la ACLU, rfespirand in ceaqfa interogatorilor…

Este clar ca cei 8000 de membrii ai familiei saud ( fara a mentiona
cele 88000 de rude apropiate ) din saudi arabia , nu vor mai juca carti cu Copilul Minune si nu vor mai accepta renditiile cainilor turbati…regii si disctatorii din islam ,dupa ce au observat cat de mult se pot baza pe Laureatul Nobel ptr. Pace, nu vor mia accepta nici ei renditiile, sau de a transfera si coopera cu Agentia americana de informatii…

Daca situatia nu ar fi serioasa si posibil periculoasa, ar fi comica…cei mai veninosi antisemiti din regiune , sunt pe aceeasi pagina cu…Israelul…Obama fiind pe pagina …opusa…

Well , pana la urma tot la verchii nostri amici vom apela , ptr. renditie si interogare , cand cainii turbati de tipoul celor din iran , taliban ,gaza, al wqaida, vor inlocui dictatorii din islam…. ma refer la colonelul putin al rusiei…

Ion Caramfil 11-02-2011 - 05:01

Din doua – una
Patrusca scrie ca ” Mubarak dă să plece. ” Dupa ce a citit in ZIUA-VECHE.ro analiza turnatorului securist Patrusca Adrian, Hosni Mubarak a declarat: ” Sic Patrusca, ti-o dau, da’ nu plec”

jan dinu 11-02-2011 - 05:49

EGIPTUL – o lectie care trebuie invatata – !
Nu este chiar o intimplare cind cresterea preturilor
la – piinea cea de toate zilele shi strictele necesitati
au afectat lumea araba . Pregatita din timp de fortele
(noastre …inteligente ..-:) au descis s-a ia in calcul
alte metode pentru a mai clatina – sistemul lor atit de
feudal – religios ce tin in friu cu – CORANUL – doar \pentru a
indrepta atentia neputintei shi suferintelor majoritatii …doar
asupra ISRAELULUI (stat zionist ) ..care ocupa pamintul arab .
Recurgind la aceasta – shansa – cam riscanta ,ramine
cea mai buna alternativa de-ai dezradacina din primitiva lor
traire incompatibila astazi cu multe civilizatii .
Daca ne reuseste aceasta experienta prin – democratia –
care tieretul lor se pare ca este de acord …EU – dau de baut la toti
implicatii mai ales la …Agentiile Noastre Inteligente – care
se pare ca au priceput lectia de a actiona …la acest timp
cind trebuie s-a NE EXTINDEM MAI EFICIENT INFLUIENTZA !..
JD-USA

Huhu Ciu 12-02-2011 - 23:34

La fel ca Mubarak tre’ sa-si dea demisia, musai, si Basescu!

codul x 11-02-2011 - 07:33

mai grav este ca FEDERATIA MEDICILOR DE FAMILIE s-a afiliat la “UGIR 1903″ care inseamna UNIUNEA GENERALA A INDUSTRIASILOR DIN ROMANIA , ce legatura are UGIR 1903 cu medicii nu raspunde nimeni , este o hotie prin care s-a facut asta, si prin aceasta s-a si indicat infiintarea tel. scurt 1363 ,prin care pacientul care vrea sa vorbeasca cu medicul de familie sa-si programeze o vizita este taxat cu 1 euro +tva pe minut.Iata ca alta hotie pe seama pacientului apare la orizont.Asta este cu adevarat coplata de zeci de ori mai mare decit coplata de 5 lei pentru o vizita.

geek-a-contra 11-02-2011 - 18:42

iote dom’le cum se schimba giUruieta: mai acu fro juma de ora z.v. posta mare si raspicat in subtitlul de la cestia cu barak al vinovat de atacu’ de coarda a lu’ regele saudit ca cia da in bara cu demisia lui’ mubarack. acu’ victoriosul anunt a disparutara in ceata ziliera….

Morkova Vesela 13-02-2011 - 04:25

FELICITARI LUI HUHU SEXUAL !!!

Presedintele Basescu a decretat – In semn de înaltă apreciere pentru contribuţia avută în domeniul cercetarii sexului oral, ca si pentru talentul şi originalitatea dovedite în schimburile de idei, se inalta Huhu Ciu la Ordinul Serviciul sexual în grad de cavaler. Are dreptul la deviza „Eu pup poala popii” si blazon infatisand un pumn cu degetul mijlociu extins vitejeste.

Intervievat prin surpriza, Huhu Ciu a declarat, printre altele: „Cum adica cum imi plac ouale??? Mangaiate, bineinteles!” De asemenea a recunoscut ca planuieste sa-si schimbe numele dupa renume, si anume in Huhu Sexual. Firma de pasta de dinti Crest se intereseaza indeaproape de evolutiile proaspatului cavaler, directorul acesteia pt Europa declarand: „A venit vremea pt o pasta de dinti ecologica si 100% reciclabila”.

Felicitari Huhule Sexual, la mai mare! Si la mai lunga, buninteles.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult