Acasa InternationalExterne Obama il inlocuieste pe generalul Stanley McChrystal cu David Petraeus

Obama il inlocuieste pe generalul Stanley McChrystal cu David Petraeus

scris de Ziua Veche
63 afisari

.Strategia Statelor Unite si NATO din Afganistan nu va fi afectata de revocarea din functie a generalului Stanley McChrystal, fiind vorba de “o schimbare de personal, nu si de politica”.

Declaratia a fost facuta miercuri de presedintele Barack Obama, in cadrul conferintei de presa in care a anuntat revocarea din functie a comandantului trupelor din Afganistan, generalul McChrystal si inlocuirea acestuia cu David Petraeus, “arhitectul” strategiei din Irak. Potrivit BBC, generalul – locotenent britanic Nick Parker va asigura interimatul conducerii fortelor NATO din Afganistan pana cand generalul Petraeus va fi confirmat de Congres. Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a precizat ca si dupa inlocuirea lui McChrystal, strategia organizatiei in Afganistan va ramane neschimbata, deoarece “abordarea acestuia (generalului McChrystal – n.r.) este cea corecta”. “NATO va sustine in continuare aceasta strategie”, a sublinat Rasmussen.

La scurt timp dupa anuntul presedintelui american, oficialii afgani si-au exprimat convingerea ca vor colabora la fel de bine si cu generalul Petraeus. Totusi, un reprezentant al insurgentilor talibani, Yousuf Ahmadi, a avertizat ca luptele vor continua si dupa aceasta schimbare. “Nu ne intereseaza daca vorbim despre McChrystal sau Petraeus. Pozitia noastra este clara. Vom lupta pna cand fortele invadatoare vor pleca”, a adugat acesta.

0 comentariu

Ion Sigheorghe 09-04-2010 - 16:42

Vai,Doamne !Am intrat de cativa ani buni in sec.XXI si inca nu a aflat toata lumea.Mai gandim ca in Evul Mediu,visand la alte teritorii,la granite extinse,la
imperii,garzi,intoleranta si rasism.Sub
umbrela Moscovei, a doua forta politica maghiara incearca sa tarasca Ungaria in afara istoriei.Ramane totusi teama ca nu cumva aceste seminte aruncate de Jobbik sa cada pe pamantul fertil pregatit de Budapesta.Exista riscul aparitiei unor mutanti!

Rasputin 10-04-2010 - 11:56

Vai, sărmau’ Ianoş borbat,
Ieri ai fost şi acu nui…
Ce pacat la capu’ lui!
Asta lucru nici curat…

Om voinic, frumos la port,
sara vorbit, bine muncat,
Beut zdravăn, bine culcat,
Dimineţ, sculat mort!…

GEORGE 10-04-2010 - 13:36

Vor extermina si ei evreii?

Vlad 10-04-2010 - 15:22

Astia ne amintesc de SA-ul si mai tarziu de SS-ul lui Adolf Hitler !!

Pop 10-04-2010 - 18:45

Nu glumesc!

coco 12-04-2010 - 06:23

acum au intrat si in parlament cu 17%..foarte grav

Boti 12-04-2010 - 10:08

Voi scieti ceii care nu stiu ce este in Ungaria…Nu stiu ce prostii au scris astia dar cred ca jumatatea din text este adevar.Cu evrei si cu tiganii este o alta problema. Evreii se mut in Ungaria din Israel pt ca Gyurcsany Ferenc este un evreu si a fost ministrul ungariei pana acum. Au facut ceva smecherie ca evreul cumpara casele in Budapesta sau oriunde in tara si merge acasa dp ce vinde casa si evreii se mut in ungaria. Cred ca nici voua nu convenea daca romania era full de chinezi si evreii…si dupa un timp numai eii ar controla tara. Nu vor extermina evreii numai vrea sa se duca inapoi de unde au venit…Nu credeti tot ce e scris in ziar si ce spune televizorul. Mai bine vorbiti cu cineva cine traieste acolo, el o sa spuna adevarul!;)

Mircea 14-04-2010 - 22:44

I-au exterminat deja in al doilea razboi mondial, trimitandu-i la Auschwitz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS