Acasa InternationalExterne Obama îşi inaugurează al doilea mandat de preşedinte al SUA. Vezi programul

Obama îşi inaugurează al doilea mandat de preşedinte al SUA. Vezi programul

scris de D.P.
4 afisari

Cu o ceremonie privată la Casa Albă, ce precede un program de festivităţi grandioase prevăzute pentru luni, se pregăteşte preşedintele Barack Obama să inagureze oficial duminică cel de-al doilea mandat al său în fruntea administraţiei SUA.

Obama îşi inaugurează al doilea mandat de preşedinte al SUA

Constituţia americană prevede ca mandatul prezidenţial să înceapă la miezul zilei în data de 20 ianuarie, după alegeri. Preşedintele american este aşteptat la ora locală 11h55 (16h55 GMT) în Salonul Albastru, la parterul reşedinţei executivului de la Washington, unde se va desfăşura ceremonia relativ limitată a depunerii jurământului, la care vor asista familia sa şi câţiva apropiaţi. Această scurtă ceremonie va fi transmisă în direct de televiziuni. Înaintea depunerii jurământului, Obama se va deplasa la cimitirul militar Arlington, însoţit de vicepreşedintele Joe Biden, care urmează să depună la rândul său jurământul la 08h00 (13h00 GMT), la reşedinţa sa din nord-vestul Washingtonului.
Ceremoniile de duminică se vor desfăşura fără mare pompă. Tradiţia spune că atunci când 20 ianuarie cade într-o duminică aceste proceduri se derulează într-un cadru restrâns. Festivităţile cele mai spectaculoase prilejuite de învestirea lui Obama şi discursul inaugural al noului său mandat prezidenţial urmând să aibă loc luni. De altfel, luni, cu puţin timp înainte de prânz, va avea loc ceremonia învestirii lui Obama la Capitoliu, înainte de un discurs al său către naţiune.
Prima învestire a lui Obama, în ianuarie 2009, a atras circa două milioane de persoane la “Mall”, o imensă esplanadă din inima Washingtonului. Anul acesta, organizatorii se aşteaptă la aproximativ o jumătate sau o treime din această cifră.
Obama şi soţia sa Michelle vor parcurge apoi Pennsylvania Avenue, artera ce leagă sediul Parlamentului de Casa Albă, înainte de a asista la o mare defilare de la o tribună instalată în faţa reşedinţei prezidenţiale.
Această zi istorică, care va începe cu o liturghie la biserica Sf. Ioan de pe lângă Casa Albă, se va încheia cu balurile de învestitură la Palatul Congresului din Washington.
Zeci de mii de reprezentanţi ai forţelor de ordine sunt mobilizaţi pentru securizarea centrului capitalei americane, transformat într-o tabără militară. Temperatura atmosferică nu ar trebui să depăşească 5 grade Celsius duminică la Washington, spun meteorologii, care se aşteaptă la precipitaţii în cursul după-amiezii.

6 comentarii

CONGO 20-01-2013 - 14:09

„Obama şi soţia sa Michelle”
Ce are sula cu prefectura?
Si mai e si urata ca dracu si cu nume frantuzit ca la curve.

jan dinu 21-01-2013 - 08:10

Orice atentat la numele shi onoarea sotiei presedintelui american
este o blasfemie .Aceste provocari vor fi raportate
factorilor de raspundere !
JD-USA (LORD )

Tache 21-01-2013 - 06:03

Problema lui Obama este ca el a crezut ca va fi imparatul Imperiului Benevolent creat de evrei. Evreii ignoranti, fara pregatire in domeniul finantelor, nu si-au dat seama ca cineva va trebui sa plateasca pentru schemele lor tampite: ajutorul extern american, care tine pe picioare latrina evreiasca din Palestina; bazele militare nefolositoare, raspandite pe tot globul; multimea de razboaie, fara un scop clar definit.

Evreii tampiti au crezut ca propaganda si perceptia asupra realitatii sunt suficiente pentru a castiga razboaiele. SUA vor fi umilite de islamisti in Irak si Afganistan, locul unde imperiile se duc sa moara. Toate schemele gandite sa le salveze onoarea sunt folosite in acest moment, pentru a masca infrangerile americane din Irak si Afganistan, probabil cele mai scumpe razboaie din istoria omenirii si care au dus la falimentul Americii.

Chiar si cretinii care flutura steaguri au inceput sa vada cum au saracit platind pentru Imperiul Benevolent. Obama este acum schizofrenic, pentru ca trebuie sa demonteze imperiul, dupa razboaiele care au culcat economia la pamant. Evreilor nu le convine, pentru ca latrina zionista nu va mai putea sta la adapostul armatei americane, asa ca acum cauta o alta vaca de muls, sa suga la ea pana o omoara. Evreii au devenit o povara economica si financiara, pe care americanii nu si-o mai permit.

Cand Obama a ajuns la Casa Alba, economia era deja la pamant, datorita deficitelor necesare finantarii acestor razboaie. Planul economic al lui Obama este sa tot tipareasca dolari fara valoare, pe care sa-i dea bancilor aflate in insolventa si guvernului, pentru a-l mentine in stare de functionare. Cat timp vor reusi sa mentina dobanda la 0%, dupa modelul economiei japoneze, aceasta este intrebarea.

Dupa salvari cu trilioane de dolari, dupa ce au incins tiparnitele, SUA nu se poate lauda cu niciun rezultat. Americanii incep sa-si de-a seama ca bogatia lor a fost construita pe datorie, pe o iluzie si nimic mai mult. Politicienilor americani nu le vine sa creada ca Imperiul American s-a prabusit sub povara datoriilor si ca armata americana este neputincioasa si nu poate opri prabusirea economica.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-01-2013 - 08:11

…tache=eufrosin – WANTED by USA
Pentru excrocarea unor neo-proestanti
Care l-au invitat , ca predicator
Momentan ,calugar ortodox in jud . Cluj !

jan dinu 21-01-2013 - 08:58

—- Un imens sobor de popi vor ridica la cer – RUGI –
pentru fertilizarea prin „apa de ploaie ” a deshertului chinez HuHu GoBi …
de asemenea pentru — Baraganul nemuncit shi intelenit —
in agenda lor vor face shi plecaciuni contra cost …pentru
ridicarea NEVenului dollarului care a scazut ridicind inflatia
— LEULUI — din jungla romanului ….
JD-USA(SIR )

ValVerde 21-01-2013 - 09:06

Mai Tache, tu esti Eufrosina ?
Mi se parea mie ca am mai auzit timpeniile astea.

Acum e clar ca trebuie sa fii Eufrosina. Nu se poate sa existe doi timpiti de asa un calibru, in viata in acelasi timp si amindoi romani. E impotriva oricarei probabilitati.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult