Acasa InternationalExterne Obama l-a dus pe Medvedev la fast-food

Obama l-a dus pe Medvedev la fast-food

scris de Ziua Veche
7 afisari

.Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si omologul sau rus, Dmitri Medvedev, si-au oferit o pauza de masa joi la pranz, la un fast-food din sudul Washingtonului. Obama si Medvedev au urcat in aceeasi limuzina la Casa Alba si au plecat in convoi catre Arlington (Virginia), la cinci minute de mers de cealalta parte a raului Potomac.


Convoiul escortat de politie s-a oprit in fata restaurantului „Ray’s Hell Burger”, specializat in hamburgeri si fripturi, transmite Mediafax. Ei s-au asezat la aceeasi masuta si au comandat cheeseburgeri: Obama a optat pentru unul cu ceapa, salata, rosii si muraturi, in timp ce Medvedev a vrut unul cu ceapa, ardei verde mexican si ciuperci. Cei doi lideri au impartit apoi o portie de cartofi prajiti. Obama a baut un ceai cu gheata, iar Medvedev o Coca-Cola, potrivit jurnalistilor care ii insotesc.

0 comentariu

sandel 09-04-2010 - 18:03

1. L-ati injurat in campanie pe Basescu pentru un loc la ICCJ sau aveati niste probleme reale cu presedintele? Care erau?
2. Ati avut o problema si cu SRI. Era PR, nu-i asa?

Neagu Rodica 09-04-2010 - 18:08

In calitatea mea de presedinte al Asociatiei Victimelor Magistratilor din Romania va intreb: Cunoasteti vreun nume de judecator corect din Romania? Daca da, care este acela?
Va rog sa nu evitati raspunsul cu privire la numele concret.

Pribeagul 10-04-2010 - 11:10

IUUU….IUIU…. Iiihhh… Ce placere, ce bucurie, ce veselie, ce petrecere! Multumesc redactiei Zv pentru ocazia oferita stimatei si distinsei doamne Pivniceru de a ne expuna conceptia sa despre lume si viata privita prin lentilele justitiei, iar noua pentru posibilitatea de ai pune intrebari pe aceasta tema.

Marturisesc stimata doamna – o doamna stimata de cele mai multe ori este si distinsa, nu-i asa? – , ca am ramas cu ochii larg deschisi ( era sa zic beliti) la ecranul televizorului si cu urechile ciulite cind v-am vazut in primele aparitii pe sticla. Imaginea, infatisarea, aliura, prestanta, dar vocea… vocea, cu toate tonalitatile, calitatile ei, imposibil de a fi cuprinse in cuvinte, ce mai? … cuvintele ramin sarace , ma faceau un om pierdut in visare, leganat de sublime imagini vizuale si sonore. Dar cum orice fila are doua pagini, extazul n-a fost sa dureze; ideile care prindeau viata, materializate de vocea dvs cu timbru unic si inimaginabil, m-au trezit din blegeala, ii zic acum. Ideile… of, ideile… citi n-au platit cu viata pentru ele, viata care putea sa fie una fericita, plina de lumesti impliniri si satisfactii.

Este cunoscut si acceptat faptul ca puterile statului (executiva, legislativa si judecatoreasca) din pozitia si prin actiunile lor au jefuit si si-au insusit munca de zeci de ani a poporului roman. In acest scop s-au bazat pe asa numitii oameni de afaceri, bancheri, finantisti si mass-media. Actiunea a fost realizata, binenteles, in interes national, pentru eliminarea si corectarea nedreptatilor facute oamenilor de regimul precedent. O mare minciuna trebuia sa devina un adevar credibil. Pentru aceasta toti profitorii si-au dat mina si au marsaluit (tropotit) pe ritmul aceleeasi muzici.

Pribeagul 10-04-2010 - 11:11

Curind romanul s-a trezit intr-o realitate neverosimila: 80% din salariatii tarii au salarii de 200-300 euro pe luna, si din acestea sustin un aparat bugetar super umflat si cistigurile, salariile (unul , doua, trei… salarii, prime si sporuri cite doresc) si pensiile nesimtite de mii si zeci de mii de euro ale cca 20% dintre romani.

Toate aceste s-au petrecut si fiindca justitia noastra este nu numai oarba, dupa cum se spune, dar este si hoata: a participat direct la jaf.

Deci:

Stim ca justitia dispune de o lege salarizare speciala, ca angajatii ei – beneficiind de salarii, sporuri si venituri nesimtite in comparatie cu cei mai multi salariati – sunt printre favoritii sistemului de salarizare.

1. O lege speciala, care face discriminare intre salariati, adica o abatere de la legea care face fericiti majoritatea salariatilor romani, obtinuta prin actiunea unor agenti de influenta interesati asupra puterii legislative, poate fi legitima?

Stim ca si angajatii justiei au beneficiat si beneficiaza de cite sporuri vor ei – sustinute de salariile de 200-300 de euro/luna a celor care n-au servicii , sporuri si afaceri cite vor ei, a celor care trebuie sa multumeasca lui Dumnezeu si patronului pentru un serviciu -, doar traim in tara lui Papura Voda. La un moment dat sporurile v-au fost incluse in salarii. Dupa un timp, conform unei strategii smecheresti bine ticluite, ati inceput sa tipati in stinga-dreapta ca nu vi s-au platit sporurile. Ati dat statul (cine o fi acesta?) in judecata si, bineinteles, dupa judecata voastra statul a pierdut.

S-a ajuns la o monstruozitate:

„Sporurile magistratilor si personalului auxiliar, recunoscute in instanta si neplatite inca, in valoare de aproximativ 270.000.000 euro, depasesc cu 21% cheltuielile salariale ale ministerului pentru 2009″, ”

2. Cum apreciati aceasta actiune, pur si simplu de necrezut?

Pribeagul 10-04-2010 - 11:12

Vedem cu totii ca ne indrepam catre un dezastru financiar. Stim ca datorita aparatului bugetar umflat – ce umflat? de-a dreptul bortos ! – , salariilor, sporurilor si primelor nesimtite si nesfirsite, dublate de cheltuielielile de la buget facute fara nici o eficienta – daca tot avem niste bani, de ce sa nu-i cheltuim, dindu-i la unul si la altul? Drumurile noastre toate, mereu au nevoie de reparatii; pe o priza banala pe care o plateste statul se pot lua cu usurinta 10 000 de euro etc – s-a ajuns la un deficit bugetar enorm. Mai mult, nu numai ca veniturile realizate din vinzarea economiei socialiste si cele anuale realizate de bugetul statului s-au dus si se duc pe apa simbetei, dar s-a considerat necesar a se apela si la imprumuturi externe, care au ajuns la cca 80 mld euro, suma considerata neidestulatoare, ca vorba aia: e lung drumul pina la… insolventa, pina la distrugerea statului.

Am vazut ca nu sunteti de acord cu actiunea de a pune putina ordine in finantele tarii prin adoptarea unor grile de salarizare si pensionare unice, tinind cu dintii de niste privilegii, care ca toate privilegiile sunt ilegale.

3. In aceste conditii, ca si cunoscuta luptatoare pe frontul mentinerii unor unor salarii, sporuri, prime, si pensii nesimtite, realizate din munca romanilor cu salarii de 200-300 de euro/luna (majoritatea salariatilor romani), nu va simtiti vinovata de dezastrul financiar al tarii?

Stim ca altadata marii atentatori la sanataea corpului social, si nu numai, erau purtati pe ulita satului si strazile orasului intr-un fel de bilci. Aceiasi actiune se petrece acum la TV. La TV am vazut cum un reprezentant “stralucit” al corpului magistratilor a fost incatusat, eliberat, din nou incatusat.

4. Nu-i asa ca justitia (judecata) facuta dlui Costiniu, prin modul desfasurare, soldata cu retinerea sa, este total nedreapta?

Pribeagul 10-04-2010 - 11:14

Prin actiunile dvs v-ati cistigat renumele de a fi o Sarah Louise Palin carpato-danubiano-pontica. Si pe drept cuvint. Ne-ati dovedit tuturor acest lucru vazindu-va cu cita indirjire, la o intrunire, il urmareati prin toata sala cu un ciomag cioturos pe presedintele tarii.

5. Nu considerati ca justitia romana este o masea stricata in alcatuirea corpului social si ca este timpul sa fie inlaturata?

Cu multa stima

Tortuga 11-04-2010 - 12:58

Ne puteti spune cate ceva despre colaborarea cu Securitatea a presedintei CSM Florica Bejinaru? De ce nu se cere afaara din functie?

Caramache 11-04-2010 - 22:11

As dori sa aflu din gura Prezidentei Asociatiei Magaratilor Rotofei daca ‘mneadinsa considera justifikat protestul vehement pe care l-a arunkat strigind vociferind zbierind in piatza in legatura cu faptul ca berbantul prezidentei de onoare a respektivei organizatii La Famiglia C. a aparut cu bratari in fata instantei, la fel ca orice arestat preventiv? Daca este asa, cum explica cadra didaktika iuniversitara moasha komunala felcereasa judiciara juda la kasatie faptul ca, in openia ‘mneaiei, giustitia mioritika trebuie sa fie oarba cu unii si chioara cu altii?

john mall 12-04-2010 - 00:49

STAREA JUSTITIEI IN romania este deplorabila datorita celor ca Mona Pivniceru care au obstructionat aceasta justitie, utilizund-o in scopurile magistratilor corupti si banditilor care au pus mina pe bunurile Romaniei.

george nemteanu 12-04-2010 - 05:32

Redactie are o initiativa excelenta, invitand-o pe doamna judecator Pivniceru in cel mai nimerit moment pentru un dialog. Imi permit sa o intreb pe stimata judecatoare despre o chestiune care preocupa acum milioane de romani : va exista o actiune de racolare si in tagma judecatorilor similara cu cea practicata in tagma parlamentarilor ? Adica sa avem o tabara portocalie de judecatori ? Exista o temere ca partidul stat urmareste sa acapareze si aceasta ultima institutie.

Caramache 12-04-2010 - 10:28

Tagma juzilor este impartiala: ei sunt acaparati numai de setea de parale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult