Acasa InternationalExterne Obama la sfat cu patronii americani

Obama la sfat cu patronii americani

scris de Mihaela Popescu TAULET
2 afisari

Preşedintele Barack Obama i-a primit vineri pe patronii marilor companii ca American Express sau Johnson&Johnson, în momentul când Statele Unite se luptă pentru a-şi reporni economia. 
Dacă ei au sugestii pentru lucruri ce se pot face pentru a relansa economia noastră, Obama este gata să îi asculte„, a declarat presei Josh Earnest, un purtător de cuvânt al Casei Albe, înainte de întâlnirea ce a avut loc cu uşile închise.

Directori ai producătorului de copiatoare Xerox, American Express, băncilor US Bank şi Wells Fargo, societăţilor de investiţii Black Rock şi Silver Lake Partners, întreprinderii metalurgice US Steel şi Johnson&Johnson au participat la reuniune, potrivit unei surse de la Casa Albă care a solicitat anonimatul. Şansele de realegere a lui Obama la prezidenţialele din 2012 sunt strâns legate de sănătatea economiei Statelor Unite şi de reducerea şomajului, a cărui rată a atins 9%, notează AFP.

Obama consideră această reuniune „o ocazie de a discuta cu aceşti şefi de întreprinderi din sectorul privat, care este în cele din urmă cheia pentru redresarea noastră economică„, a explicat Earnest.

Întrebat dacă întâlnirea avea vreo legătură cu şocurile observate pe pieţe după degradarea ratingului SUA de către Standard and Poor’s săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt a răspuns: „N-aş descrie această întâlnire ca fiind o reacţie la acest fapt, dar sunt sigur că aceste lucruri vor fi abordate„.

1 comentariu

Giurgiu Crişan 14-08-2011 - 13:04

Criza actuală este în primul rînd din cauza politicienilor. De ex unii preşedinţi americani au silit băncile să acorde împrumuturi pt multe lucruri printre care construcţia de locuinţe. Dacă băncile refuzau li se retrăgea autorizaţia de funcţionare.Atunci de ce mai sînt acuzaţi bancherii că au dat împrumuturi aiurea ? În ţările în care politicienii nu şi-au băgat nasul în politica bancară nu s-a intret în criză de ex în Elveţia.Politica eronată precum şi cheltuielile militare exorbitante au dus la actuala criză. SUA trebuia să-şi reducă cheltuielile militare practic trebuie să-şi retragă armatele din Irak şi din Afganistan. Războiul acesta îi costă enorm iar cîştigul de pe urme lui e mult prea mic, adică nu merită să fie continuat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult