Acasa InternationalExterne Obama neagă implicarea SUA în protestele din Hong Kong

Obama neagă implicarea SUA în protestele din Hong Kong

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Aflat în vizită la Beijing, Barack Obama, a dat asigurări că SUA nu au jucat nici un rol n mișcarea prodemocrație care are loc de peste șase săptămâni în Hong Kong.

Obama neagă implicarea SUA în protestele din Hong Kong  (foto:crisnews.com)

Obama neagă implicarea SUA în protestele din Hong Kong (foto:crisnews.com)

Oficiali chinezi, precum și mass-media oficială, au acuzat, fără a le numi, ‘”orțe străine” sau „occidentalii” de susținerea mișcării prodemocrație „Occupy Central” din Hong Kong, care ocupă cartierul de afaceri din fosta colonie britanică. „Am făcut clar faptul că SUA nu a avut nicio implicare în desfășurarea manifestațiilor din Hong Kong”, a dat asigurări președintele american, într-o conferință de presă comună cu omologul său chinez Xi Jinping. „Doresc însă să fac clar faptul că Statele Unite încurajează dreptul oamenilor de a se exprima, iar alegerile din Hong Kong trebuie să răspundă dorinței populației locale”, a adăugat șeful statului american, potrivit Agerpres.

Xi Jinping a precizat că mișcarea „Occupy Central” este „ilegală” și și-a exprimat „sprijinul ferm” pentru executivul din Hong Kong în eforturile sale de a restabili ordinea. „Legea și ordinea trebuie menținută cu orice preț, nu numai în Hong Kong, ci peste tot în lume”, a spus Xi, subliniind faptul că problemele din Hong Kong reprezintă o problemă internă a Chinei. Amploarea mișcării prodemocrație din Hong Kong s-a redus considerabil față de primele zile de mobilizare, însă protestatarii ocupă în continuare trei zone din fosta colonie britanică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult