Acasa InternationalExterne Obama pregăteşte strategia pentru Siria. Ce zice Iranul

Obama pregăteşte strategia pentru Siria. Ce zice Iranul

scris de D.P.
2 afisari

Barack Obama, se întâlneşte sâmbătă cu echipa de securitate naţională pentru a discuta despre informaţiile referitoare la atacurile cu arme chimice în Siria.

Siria şi Iranul avertizează IsraelulConform Casei Albe, sunt disponibile mai multe opţiuni cu privire la Siria, iar serviciile de informaţii adună fapte şi dovezi.  În acelaşi timp, Iranul, principalul aliat regional al regimului sirian Bachar al-Assad, a avertizat sâmbătă contra oricărei intervenţii militare în Siria şi afirmă că există dovezi că rebelii au recurs la arme chimice în luptele de miercuri din apropierea Damascului.
‘Suntem foarte neliniştiţi de informaţiile privind utilizarea de arme chimice în Siria şi condamnăm cu fermitate utilizarea acestor arme. Există dovezi că grupările teroriste au condus această acţiune’, a declarat Abbas Araghchi, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene.
Tot sâmbătă, ministrul francez de externe, Laurent Fabius, a declarat la Ramallah, Cisiordania, că totul arată că regimul sirian a comis atacul chimic de miercuri. Toate informaţiile de care dispunem converg pentru a spune că a existat un masacru cu arme chimice în apropiere de Damasc şi a indica faptul că regimul lui Bachar al-Assad este la originea lui, a spus Fabius la sfârşitul unei întâlniri cu premierul palestinian, Rami Hamdallah.
În ce priveşte forţele de pe teren, rebelii acuză Damascul de atacul de miercuri, iar regimul i-a acuzat sâmbătă pe rebeli că utilizează arme chimice în luptele de la Damasc

29 comentarii

BULA 24-08-2013 - 15:45

Puterile Coloniale din Occidentul Decadent (homosexualii si lesbienele, drogatii, mafiotii) au inscenat atacul cu arme chimice, ca pretext pentru interventia in Siria. Sper ca Rusia si China sa nu permita o asemenea magareala.

ValVerde 24-08-2013 - 16:36

A-nceput de ieri sa-ti cada cite-un gind.
Acum a stat.
Mintea-ti s-a mai asezat
Medicatia functioneaza neincetat
Dac-o iei zilnic, pe-nserat.

ciufulici 24-08-2013 - 16:47

mmm mmmmmmm mmm mmm ula
mmm mmmmm mmmmm mmmula!
mmmmmmm mmm mmm mmmerde
mmm mmmmm mmmmm mm verde!

Refren:
in contra la şist
am dat acatist
sa crape-un basist
verde ş-ateist

ValVerde 24-08-2013 - 18:41

in contra la şist
am dat acatist
sa crape-un basist
verde ş-ateist

===

Pe un ateist
Il doare in sist
De esti tu Basist
Sau dai acatist.

ciufulici 24-08-2013 - 19:15

plus con a vole me rimă!

BULA 24-08-2013 - 18:12

Esti de partea islamistilor care ii prin pe crestini si ii decapideaza ? Te-ai dilit ?

Antibasistul 24-08-2013 - 18:16

Asa cum o iei tu scirba basista?!

Antibasistul 24-08-2013 - 18:18

Postare pentru retardatul ValV.!

ciufulici 24-08-2013 - 15:59

1 atac cu şisturi, 10 hirosime si 1000 de sirii, toate la un loc sunt ca o piscatura de purice fata atacul cu E-uri.

un crestin 24-08-2013 - 16:24

Socotiti si voi ce este drept:
-Premiul Nobel pentru pace acordat lui Obama pentru eforturile extraordinare in vederea consolidarii diplomatiei internationale si a cooperarii intre popoare,

sau

-Premiul Confucius pentru pace acordat lui Putin pentru ca s-a opus bombardarii Libiei de catre avioanele nato?

ciufulici 24-08-2013 - 16:29

Socotiti si voi ce este drept….Premiul Nobel pentru pace acordat lui Obama ….-sau Premiul Confucius
++++++++++++++++++++++++++
un premiu de 1000 de lei la Loz-in-Plic e cu mult mai valoros

un crestin 24-08-2013 - 16:41

Numai ca de data asta nu valoarea in bani conteaza, Ciufuliciule.

ciufulici 24-08-2013 - 16:57

Tocmai asta era ideea, premiul lor este pentru cine ne vede ca obiecte si procente. A, dar ce vad, un crestin cu valori umane, poate chiar exclusiv umane? Un sincer bravo!

Adi 24-08-2013 - 21:39

Ar trebui si un premiu care sa fie acordat liderilor care reusesc sa reziste intre imperii si sa apere interesele nationale. Nu vad cine din Romania ar merita un astfel de premiu.

tomi 25-08-2013 - 00:51

Hai sa lasam gluma, treaba este al dreacului de serioasa. Logica cea mai simpla confirma ca NU armata siriana a folosit armament chimic. Nu sint desigur in rudenie cu Assad dar omul acesta este medic ofalmolog cu studii la Oxford. Sint convins ca nivelul sau de inteligenta este cu mult peste medie. Acum vedeti si voi cit de timpit trebuie sa fie cineva, chiar in ziua in care-i intra in ograda inspectorii internationali de control al armelor chimice sa-l prinda caldurile si ceea ce n-a facut pina acum s-a o faca taman in ochii inspectorilor si in plus nicaieri in alta parte ci fix acasa la el in Damasc???????????????? Pai ma fratilor cit de mari dusmani am fi noi cu Siria, nici mort nu asi credea in asa ceva. Siria este un stat serios si Assad duce o lupta sfinta impotriva teroristilor el quaida care i-au invadad tara. Atita ca omul nu se da batut iar teroristii innebunesc de nereusita lor si succesele militare ale armatei siriene. De doi ani aud zilnic prognoze date de „marii” specialisti militari, == acu gata, Assad este terminat, mai are o saptamina maximum si s-a dus ==, pe dreacu, Assad nu s-a dus de peste doi ani si nu se duce, este un om inteligent si capabil.
Cine insa poate utiliza in mod mirsav armament neconventional? Cei care au ocupat vremelnic baze militare siriene, au furat arme si rachete, partial din ele nimicite de aviatia noastra cu acordul tacit al sirienilor. Ca la momentul respectiv s-a facut galagie este clar, trebuia inchisa gura timpitilor.
Cruzimea islamistilor este fara margini, bestii care-si pot omori copii si familia spre asi atinge scopurile este ceva normal. Au facut-o in fosta Jugoslavie, au facu-to la noi cu acel copil nevinovat ucis in anul 2000 de armata. Desigur ca copilul are acum 18 ani este bine mersi, si a primit de la palestinieni 100 de dolari sa faca filmul. Insa 5 ani filmul a rulat pe toate canalele antiisraelene, chit ca se stia ca-i un trucaj.
Deci ravin, bestii el quaida spre a porni un atac international contra lui Assad sint cei care se folosesc de toate mirsaviile inclusiv masacre monstruoase spre a cistiga jocul- ei vad ca singuri nu au nici o sansa sa-l doboare pe Assad, asa cum nu ar fi fost posibil sa fie eliminat nici Gadaffi fara interventia imbecililor din NATO si al americanilor care au distrus toata elita armatei libiene.
Deci vedeti, noi israelienii nu sintem chiar asa de timpiti precum se zice, purtam legaturi bune cu toti arabii moderati, rupti de islamul extremist.

BULA 25-08-2013 - 19:45

Se incearca mascarea faptului ca americanii ii sustin (politic si cu arme) pe extremistii islamici din Siria, pentru ca au interese economice si politice in zona.
Stiu de la sirienii care au magazine alimentare la mine in cartier, ca regimul Asad este aproape occidental si ca extremistii care controleaza anumite cartiere (orase) ii prind pe crestini si le taie beregata.

UnUL 25-08-2013 - 19:47

Domnule VBulă, aiureala asta ai mai scris-o. Americanii, care au suferit din cauza fanaticilor islamici din Al-Qaeda (și nu numai), care au declarat organizașiile islan=mist

UnUL 25-08-2013 - 19:53

Domnule Bulă, aiureala asta ai mai scris-o. Americanii, care au suferit din cauza fanaticilor islamici din Al-Qaeda (și nu numai), care au declarat organizațiile islamiste ca teroriste, nu au cum să-i susțină pe extremiștii islamiști. O guvernare islamistă în Siria ar fi, înainte de toate, antiamericană.
În ceea ce privește masacrele din Siria, este evident că vinovați sunt în egală măsură guvernulm Assad și islamiștii care luptă alături de insurgenți.
P.S. Nu știu în ce țară trăiești și cu ce sirieni ai vorbit, dar, cum poate știi, la București a fost o manifestație a sirienilor din România împotriva regimului Assad.

BULA 25-08-2013 - 20:08

Cum „aiureala” ? E oficial ca americanii ii alimenteaza cu arme pe islamisti.
Sirienii de la Bucuresti sunt o minoritate. Si poate ca actiunea o fost organizata de romani (la ordin CIA, pentru ca se pregateste interventia SUA in Siria) si sirienii au pus botul.
Sirienii din Craiova il sustin pe Asad si spun ca regimul lui, desi e corupt, e mai occidental si mai liberal.

UnUL 25-08-2013 - 20:21

Oficial? Atunci de ce nu am citit treaba asta nicăieri, nici în publicațiile românești, nici în cele engleze sau franceze. Dacă e vorba de insurgenții sirieni, e una, dacă e vorba de islamiști, e cu totul altceva.

BULA 25-08-2013 - 20:26

Pe ce lume traiesti ? Nu s-a spus la radio si la tv ca Obama a dat ordin sa se inarmeze islamistii din Siria ? Acum nu se insceneaza folosirea armelor chimice de catre armata guvernamentala, ca sa se intervina militar ?

UnUL 25-08-2013 - 20:28

Nu știu ce știri ai auzit dumneata, și pe ce posturi. Eu urmăresc regulat știrile pe vreo 4 posturi de televiziune, și citesc și ziarele pe net, dar nu am auzit de așa ceva.

UnUL 25-08-2013 - 21:01

Franţa a oferit opoziţiei siriene echipamente pentru protejarea faţă de atacurile cu gaz sarin, a anunţat, la Doha, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius. „Franţa a trimis echipamente anti-gaz sarin care pot proteja aproximativ 1.000 de persoane”, a declarat şeful diplomaţiei franceze în cursul reuniunii grupului Prietenii Siriei de la Doha.
Doar la sfîrșitul lunii mai 2013 Uniunea Europeană a ajuns la un acord privind ridicarea embargoului referitor la armele destinate opoziţiei siriene. Marea Britanie şi Franţa au făcut presiuni pentru trimiterea de armament rebelilor sirieni, “oponenţii moderaţi ai preşedintelui Bashar al-Assad”. (Alte ţări, precum Austria şi Suedia, s-au opus acestui gest, spunând că nu va face decât să înrăutăţească violenţele şi au susţinut menţinerea sancţiunilor, ) “Deocamdată nu a existat o decizie imediată privind trimiterea de arme rebelilor din Siria şi toate celelalte sancţiuni au rămas valabile”, a spus ministrul britanic pentru afaceri externe, William Hague, într-un mesaj pe Twitter.
O propunere de ănarmare a rebelilor sirieni, facuta anul trecut de David H. Petraeus, pe atunci director al CIA, sustinuta de Pentagon, a fost respinsa de Barack Obama, care s-a temut ca inarmarea rebelilor sirieni ar putea avea efecte asupra unui potential conflict in Orientul Mijlociu. Administraţia Obama le-a oferit doar echipamente „nonletale” insurgenţilor. Doar în iunie 2013, dupa ce a ajuns la concluzia ca guvernul Siriei a folosit arme chimice impotriva insurgentilor, „incalcand linia rosie”, Administratia Obama a anuntat, pentru prima data, ca va contribui la inarmarea rebelilor.
Cum motivează SUA înarmarea rebelilor sirieni.
Casa Albă a declarat că Siria a încălcat „linia roşie” prin folosirea armelor chimice, inclusiv a gazului sarin, împotriva rebelilor, ceea ce a determinat SUA să sporească ajutorul acordat opoziţiei.
AȘ PUTEA CONTINUA . DAR VREAU SĂ VĂ ÎNTREB : UNDE VEDEȚI AICI VORBINDU-SE DESPRE ÎNARMAREA ISLAMIȘTILOR? E VORBĂ DE ÎNARMAREA REBELILOR SIRIENI, “oponenţii moderaţi ai preşedintelui Bashar al-Assad”.

Tache 25-08-2013 - 21:21

Unulica, de agentia de stiri Reuters ai auzit. 1 august 2012 / (Reuters) – President Barack Obama has signed a secret order authorizing U.S. support for rebels seeking to depose Syrian President Bashar al-Assad and his government, U.S. sources familiar with the matter said.

reuters.com/article/2012/08/01/us-usa-syria-obama-order-idUSBRE8701OK20120801

Tache 25-08-2013 - 21:24

Senatorul McCain si membrii Al Qaeda

http://tinyurl.com/me6y9pr

UnUL 25-08-2013 - 21:38

Tăchiță, rebelii sirieni nu se identifică cu islamiștii, asta încercam să-i explic și domnului Bulă.

UnUL 25-08-2013 - 21:43

Merci pentru link. Deci : „In current terms Islamic refers to those radical wing nuts with bombs and terrorists. Because it is Syria the oppisition is muslim, there is a big
difference.
The president has, also supported other arab spring oppisition movements to oust governments the people did
not want for being opressive. They too were muslim people.

Tache 25-08-2013 - 22:27

Unulica, uite ce spune televiziunea canadiana. „With al-qaeda links” se traduce prin „sunt membri al-qaeda”.

http://www.cbsnews.com/8301-202_162-57597135/syria-rebels-led-by-militants-with-al-qaeda-links-claim-capture-of-major-air-base/

UnUL 25-08-2013 - 22:39

Nu, se traduce : având legături cu Al-Qaeda – fapt detul de discutabil.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult