Acasa InternationalExterne Obama : Razboiul din Irak este pe cale sa se termine

Obama : Razboiul din Irak este pe cale sa se termine

scris de Ziua Veche
4 afisari

Presedintele american Barack Obama a afirmat sambata ca “razboiul este pe cale sa se termine” in Irak, o tara “suverana si independenta”, cu trei zile inainte de data fixata pentru incheierea misiunii de lupta americane din aceasta tara, relateaza France Presse, citata de Agerpres.


“Marti, dupa peste sapte ani, SUA vor pune capat misiunii lor de lupta din Irak si vor incheia o etapa importanta in vederea opririi responsabile a razboiului”, a declarat Obama in alocutiunea sa saptamanala difuzata la radio.

Obama, care-si petrece sambata ultima zi completa de vacanta la Martha”s Vineyard/Mssachusetts, va rosti marti seara un discurs televizat ce va marca aceasta data simbolica din Biroul Oval de la Casa Alba.

“Pe vremea cand eram candidat la presedintie, am promis ca voi pune capat acestui razboi. In calitate de presedinte, sunt pe cale sa fac acest lucru. Peste 90.000 de soldati s-au intors la casele lor de cand am devenit presedinte”, a subliniat Obama.

Efectivele armatei americane din Irak au trecut in aceasta saptamana sub pragul simbolic de 50.000 de soldati. Peste 4.400 dintre camarazii lor si-au pierdut viata in aceasta tara de la invazia din 2003, potrivit unui bilant al AFP bazat pe cifrele furnizate de site-ul independent icasualties.org.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS