Acasa InternationalExterne Obama şi Băsescu nu vor semna acordul scutului antirachetă

Obama şi Băsescu nu vor semna acordul scutului antirachetă

scris de M.A.
2 afisari

Semnarea acordului privind amplasarea elementelor scutului antirachetă pe teritoriul României nu se va face de către preşedinţii Traian Băsescu şi Barack Obama.

romania antiracheta (rian.ru)

foto: rian.ru

Actul propriu-zis al semnării documentului ar putea avea loc în această toamnă şi se va face, cel mai probabil, de către şefii celor două diplomaţii, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

„Cred că nu preşedintele României şi preşedintele SUA vor semna ‘manu propria’ acest acord. Probabil şefii celor două diplomaţii. Şi lucrăm la convenirea condiţiilor în care acest acord să fie semnat cât mai rapid. Chiar azi dimineaţă am avut un mic dejun de lucru cu ambasadorul american şi amândoi suntem încrezători că vom găsi în aceasta toamnă cadrul optim pentru pasul următor”, a spus ministrul Baconschi, citat de Agerpres.

Ministrul de Externe a declarat în urmă cu două luni că se lucrează împreună cu Departamentul de Stat la pregătirea unei vizite în SUA a preşedintelui Traian Băsescu.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a spus pe 4 iulie că nu ştie dacă întâlnirea BăsescuObama ar putea avea loc cu ocazia semnării acordului scutului antirachetă.

4 comentarii

mama leone 14-07-2011 - 14:35

joc de glezne în diplomaţia română

urbos 14-07-2011 - 20:48

Ce avea rau comentariul despre naparca Basescu?

Doru Dragomir 14-07-2011 - 21:01

incita la violenta !!!!

ermaxer 15-07-2011 - 17:49

Booon!…….Si…..la cina ce mai discuta cu nenea mark?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult