Acasa InternationalExterne UPDATE Obama si Medvedev au semnat noul acord START

UPDATE Obama si Medvedev au semnat noul acord START

scris de Ziua Veche
0 afisari

. UPDATE 15.10

Dupa semnarea acordului, liderul de la Casa Alba a declarat ca acesta este un moment extrem de important in istoria relatiilor dintre cele doua state, dar a subliniat faptul ca el reprezinta “un prim pas in lungul drum” al dezarmarii nucleare. 

“Armele nucleare reprezinta o amenintare pentru securitatea tuturor statelor (…) toata lumea, de la New York la Moscova, din Europa in Asia de Sud, este in pericol daca acestea ar ajunge in mainile teroristilor”, a mai adugat Obama. La randul sau, Medvedev a precizat ca noul tratat START avantajeaza atat Rusia, cat si Statele Unite, contribuind in acelasi timp la securitatea globala.

Presedintele american Barack Obama si omologul sau rus Dmitri Medvedev au semnat joi, la Praga, noul acord START, privind reducerea arsenalelor nucleare.

Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie ratificat de Parlamentul rus si de Senatul Statelor Unite. Noul acord prevede, printre altele, limitarea focoaselor nucleare la 1.550 pentru ambele state si reducerea la jumatate a numarului rachetelor strategice, potrivit Associated Press. Ceremonia de semnare a noului tratat s-a desfasurat la Castelul Praga, ulterior, cei doi lideri urmand sa participe la un dineu cu presedintele ceh, Vaclav Klaus.

0 comentariu

pompiliu bota 30-03-2010 - 19:01

ARESTAREA NU SE JUSTIFICĂ!NU S-A DOVEDIT NIMIC CONCRET ŞI SUNT CURIOS LA CE VA AJUTA ARESTAREA PT BUNUL MERS AL ANCHETEI!

Pribeagul 30-03-2010 - 19:47

este capatul firului. Sa vedem cit se v trage de el.

[quote name=”pompiliu bota”]ARESTAREA NU SE JUSTIFICĂ!NU S-A DOVEDIT NIMIC CONCRET ŞI SUNT CURIOS LA CE VA AJUTA ARESTAREA PT BUNUL MERS AL ANCHETEI!{/quote}

Pribeagul 30-03-2010 - 19:53

este capatul firului. Sa vedem cit se va trage de el.

[quote name=”pompiliu bota „]ARESTAREA NU SE JUSTIFICĂ!NU S-A DOVEDIT NIMIC CONCRET ŞI SUNT CURIOS LA CE VA AJUTA ARESTAREA PT BUNUL MERS AL ANCHETEI![/quote]

robu 30-03-2010 - 20:24

cu voicu Voi cunoaste puscaria!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS