Acasa InternationalExterne Obama suspendă nominalizarea generalului John Allen la SACEUR

Obama suspendă nominalizarea generalului John Allen la SACEUR

scris de M.A.
2 afisari

Obama a suspendat nominalizarea actualului comandat al ISAF, generalul John Allen, în funcţia de comandant suprem al forţelor NATO în Europa (SACEUR).

Obama suspendă nominalizarea generalului John Allen la SACEUR

Obama suspendă nominalizarea generalului John Allen la SACEUR (foto: nato.int)

Decizia a fost luată în contextul implicării generalului John Allen în scandalul care a dus la demisia directorului CIA, generalul David Petraeus. John Allen este investigat pentru că ar fi avut schimburi de mesaje nepotrivite cu femeia care a declanşat ancheta FBI referitoare la fostul şef CIA, transmite RRA.

Generalul John Allen rămâne pentru moment comandatul ISAF, având sprijinul preşedintelui Barack Obama. „Obama are încredere în generalul John Allen. Consideră că face şi a făcut o treabă extraordinară la conducerea trupelor internaţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe adaugă că preşedintele Obama l-a nominalizat pe cel care ar urma să-l înlocuiască pe Allen în Afganistan, generalul Joseph Dunford şi face apel la Congres să aprobe cât de curând numirea.

În luna octombrie, Alianţa Nord-Atlantică anunţa schimbarea la vârful SACEUR (Supreme Allied Commander in Europe). Amiralul Stavridis urma să fie înlocuit de generalul John Allen. Locul său de la conducerea ISAF (Afganistan) va fi preluat de generalul Joseph Dunford. Generalul John Allen a preluat comanda ISAF în iulie 2011, de la generalul Petraeus, care a fost numit director CIA.

Potrivit unui comunicat NATO, Consiliul Nord-Atlantic a aprobat numirea generalui John Allen în funcţia de comandant SACEUR. Nominalizarea a fost făcută de preşedintele SUA.

Generalul John Allen ar fi trebui să preia noua funcţie în primăvara anului 2013.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult