Acasa InternationalExterne Obama trebuie sa mai puna mana pe cartea de istorie

Obama trebuie sa mai puna mana pe cartea de istorie

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Lui Barack Obama i-au trebuit 18 luni pentru a-si pune amprenta pe Biroul Oval, insa se pare ca mai are nevoie de niste lectii de istorie pentru ca pe noul covor adus de actualul presedinte sunt trecute niste citate ce sunt atribuite altor oameni politici decat celui care le-a lansat.

Conform lui Barack Obama, citatele inscriptionate pe covor le-ar apartine lui Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, John F. Kennedy si Martin Luther King, insa, remarca publicatia britanica, citatele atribuite lui Abraham Lincoln si Martin Luther King ar apartine de fapt reformistului abolitionist Theodore Parker.

Astfel, Theodore Parker a fost cel care scria in 1850 „O democratie este guvernarea poporului, de catre popor si pentru popor”, citat folosit abia apoi si de Abraham Lincoln in celebra Gettysburg Address.

La fel stau lucrurile si in cazul lui Martin Luther King care declara: „Bolta universului moral este lunga, dar inclina spre justitie”, citat ce constituie o parafraza a cuvintelor spuse original tot de Parker: „Nu pretind sa inteleg universul moral, pentru ca bolta sa este foarte lunga… Dar din cate vad, sunt sigur (ca aceasta bolta) inclina spre justitie”.

Martin Luther King l-a citat pe Parker un secol mai tarziu, in perioada miscarii afroamericanilor pentru drepturi civile.

Noul Birou Oval este mobilat cu doua canapele si o masuta pentru cafea moderna. Tapetul in culori pale a fost inlocuit cu unul in doua nuante de bej si auriu. In plus, Obama a adus un bust al lui Martin Luther King ce l-a inlocuit pe cel al fostului premier britanic Winston Churchill.

Covorul pe care sunt inscriptionate citatele celebre l-a inlocuit pe cel ales de Laura Bush.

In acelasi timp, portretele lui Abraham Lincoln si George Washington au fost pastrate, la fel ca si ceasul si biroul prezidential realizat din lemnul unei corabii de razboi britanice. Primit cadou de presedintele Rutherford Hayes, acest birou a fost instalat in cabinetul prezidential de John F. Kennedy si a mai fost folosit de Jimmy Carter, Ronald Reagan, Bill Clinton si George Bush.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult