Acasa InternationalExterne Obama: Trupele americane vor rămâne în Afganistan până la îndeplinirea misiunii

Obama: Trupele americane vor rămâne în Afganistan până la îndeplinirea misiunii

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Trupele americane vor rămâne în Afganistan „până la îndeplinirea misiunii”, a declarat preşedintele Barack Obama, insistând asupra faptului că luna iulie a anului viitor va marca numai începerea retragerii forţelor americane şi internaţionale. „Vom rămâne acolo până când misiunea va fi îndeplinită”, a spus Obama, într-un interviu acordat emisiunii în farsi a postului de televiziune BBC, transmite Mediafax.


„Misiunea este să le oferim afganilor capacitatea de a asigura securitatea în propria lor ţară”, a adăugat Obama, referindu-se la strategia Statelor Unite pentru Afganistan, care a fost prezentată în decembrie şi care prevede suplimentarea efectivelor cu 30.000 de militari şi începerea retragerii în iulie 2011. El a insistat din nou asupra acestei date, puse sub semnul întrebării de comandanţii militari, într-un moment în care violenţele se menţin la un nivel ridicat în Afganistan, iar 2010 a devenit deja cel mai sângeros an pentru forţele internaţionale staţionate în această ţară.

„Este o dată la care, după ce am suplimentat prezenţa armată în Afganistan, pentru a asigura forţelor de securitate afgane timpul şi spaţiul necesare pentru a se dezvolta, a se consolida şi a reduce elanul talibanilor, vom începe să reducem treptat numărul militarilor americani şi ai coaliţiei din Afganistan”, a precizat preşedintele american. „Dar nu vom pleca dintr-o dată, să stingem lumina şi să ne întoarcem acasă” în iulie, a spus Obama, adăugând că forţele de securitate afgane „vor deveni mai eficiente şi va exista o tranziţie, astfel încât acestea să înceapă să preia treptat controlul asupra securităţii”. Ulterior, „prezenţa trupelor americane, precum şi a forţelor coaliţiei, va fi redusă”, a precizat el.

0 comentariu

alamar 21-04-2010 - 17:22

Asteptam ca fiul lui , sa fie incoronat pe viata , in locul tatalui…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult