Acasa InternationalExterne Obama vrea limitarea situatiilor in care Statele Unite vor folosi arme nucleare

Obama vrea limitarea situatiilor in care Statele Unite vor folosi arme nucleare

scris de Ziua Veche
6 afisari

.Presedintele american urmeaza sa prezinte marti noua startegie nucleara a SUA care prevede, printre altele, restrangerea conditiilor in care acestea ar putea recurge la folosirea armelor nucleare, informeaza New York Times.

In cadrul unui interviu acordat luni cotidianului american, Obama a declarat ca Statele Unite nu vor folosi niciodata arme nucleare impotriva unui stat care nu detine astfel de tehnologie si care nu incalca prevederile Trataului de neproliferara nucleara, dar a tinut sa sublinieze faptul ca ar putea exista exceptii, cum ar fi Coreea de Nord si Iranul. Acesta a mai adugat ca Statele Unite nu vor folosi arme nucleare nici in cazul unui atac cibernetic, cu arme chimice sau bacteriologice, existand insa si aici o exceptie. Potrivit unor oficiali de la Casa Alba, noua strategie nucleara ce urmeaza sa fie prezentata de Obama va elimina ambiguitatile intretinute in mod deliberat de predecesorii sai referitoare la conditiile in care Washingtonul ar putea recurge la folosirea armelor nucleare, fiind pentru prima data cand aceasta are ca principal obiectiv lupta impotriva terorismului si a proliferarii nucleare. Joi, la Praga, presedintele american si omologul sau rus, Dmitri Medvedev, vor semna noul acord de dezarmare nucleara START, iar in perioada 12 – 13 aprilie, aproximativ 40 de sefi de stat din lume vor participa la Washington la un summit dedicat securitatii si neproliferarii armamentului nuclear.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult