Acasa InternationalExterne Obama, Ziua Recunoştinţei şi atacuri teroriste

Obama, Ziua Recunoştinţei şi atacuri teroriste

scris de D.P.
5 afisari

Preşedintele Barack Obama le-a transmis americanilor care călătoresc pentru a fi aproape de cei dragi de Ziua Recunoştinţei că nu există ameninţări credibile legate de vreun atac terorist, în această perioadă, şi a subliniat că autorităţile au sporit deja măsurile de securitate pe aeroporturi, după atacurile din Paris.

Thanksgiving obamaÎn New York, joi, se aşteapă un număr record de participanţi la parada anuală de Ziua Recunoştinţei.

Oficialii au declarat că efectivele foţelor de ordine au fost sporite cu această ocazie, numărul de poliţişti care vor patrula fiind mai mare decât în anii precedenţi, informează Reuters.

„În acest moment nu există nicio ameninţare credibilă şi specifică” care să indice că este planificat un atac terorist în Statele Unite, a explicat liderul de la Casa Albă.

„Ne apropiem de weekendul Zilei Recunoştinţei şi vreau ca poporul american să ştie că luăm toate măsurile posibile de siguranţă privind securitatea”, a spus Obama flancat de directorul FBI şi de alţi oficiali, miercuri, cu o zi înainte de Ziua Recunostintei.

Peste 46 de milioane de americani călătoresc pentru a fi cu familia la tradiţionala masă de Ziua Recunoştinţei, dintre care 3,6 milioane aleg să meargă cu avionul,

După atacurile de la Paris, americanii au devenit mai preocupaţi de ameninţări, terorismul fiind identificat ca cea mai importantă problemă cu care se confruntă naţiunea, arată Reuters.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult