Acasa InternationalExterne Obrăznicia guvernului ungar, taxată de MAE. Ungurii insistă

Obrăznicia guvernului ungar, taxată de MAE. Ungurii insistă

scris de M.A.
2 afisari

Obrăznicia guvernului ungar, cu tentă de ingerinţă în politica internă a României, a fost taxată de MAE de la Bucureşti.

Zsolt Nemeth

Obrăznicia guvernului ungar, taxată de MAE (foto: hacusa.org)

Într-un comunicat citat de agenţia de presă oficială de la Budapesta, MTI, ministerul ungar al Afacerilor Externe a anunţat că ambasadorul de la Bucureşti, Oszkár Füzes, a fost convocat la MAE. Însă, în lipsa ambasadorului Oszkár Füzes, convocarea a fost onorată de un alt oficial al ambasadei ungare, Ádám Balázs.

Potrivit comunicatului, partea română şi-a exprimat obiecţiile faţă de unele declaraţii anterioare făcute de secretarul de stat în ministerul ungar al Afacerilor Externe, Zsolt Németh, prin care acesta a criticat politica guvernului român privind minorităţile şi planurile privind reînhumarea scriitorului maghiar Nyirő József la Odorheiu Secuiesc, transmite Rador.

Reprezentantul ambasadei Ungariei la Bucureşti a informat partea română că guvernul de la Budapesta consideră că reînhumarea scriitorului este un eveniment cultural şi unul al pietăţii şi a subliniat totodată că executivul de la Budapesta este deschis cooperării cu noul guvern român – notează corespondetul RRA.

În comunicat se arată că guvernul de la Budapesta nu înţelege decizia luată în cazul secţiei maghiare de la UMF Târgu Mureş, pe care o consideră ca fiind un serios pas înapoi, deoarece aduce atingere drepturilor fundamentale obţinute de maghirimea din Transilvania. Partea ungară consideră important ca cele două guverne să rezolve chestiunile deschise pe calea dezbaterilor – a mai precizat Ministerul afacerilor Externe de la Budapesta.

Recentele evoluţii ale situaţiei din România, inclusiv declaraţiile Guvernului referitoare la legea votului uninominal şi legea minorităţilor, precum şi problema Facultăţii de la UMF Târgu Mureş, sunt un motiv de îngrijorare pentru Ungaria, a declarat recent secretarul de stat din cadrul ministerului ungar de Externe, Zsolt Németh.

7 comentarii

Daniel 17-05-2012 - 14:15

Să moară toţi! 🙂
Felicitări MAE-ului pentru că nu a închis ochii! Nu mă aşteptam să dea dovadă de naţionalism… Ne-am învăţat cu pasivii.

Ciu Huhu 17-05-2012 - 14:20

Ungurii au fost intotdeauna obraznici si … sovini!

TOM Cc 17-05-2012 - 18:21

CORECT

MI-5 17-05-2012 - 14:53

nyiro jozsef este acuzat de crime la adresa populatiei romanesti si evreiesti, in timpul ocupatiei maghiare a Ardealului de Nord.
A fost dovedit ca conducator de grup terorist.

gicu 17-05-2012 - 20:08

ungurii so lase mai moale altfel sint liberi sa plece in ungaria da aia ii considera tigani nu unguri ajunge au prea multe drepturi multi nici nu stiu romaneste si nu vor sa invete iar la recuperate proprietati sint primii in timp ce ungaria a nationalizat mostenirea gojdu

banatu-i fruncea 19-05-2012 - 15:44

„partea ungară consideră important ca cele două guverne să rezolve chestiunile deschise pe calea dezbaterilor”. Adică, în ce fel? Nimeni nu le dă ăstora peste bot? Cum vine asta? S-a ajuns până acolo ca probeleme interne ale României să fie „rezolvate” împreună cu guvernul Ungariei? Ăştia au depăşit nu limita… au trecut direct la „conducerea” României. Ungaria şi ungurii din România conduc România… Mişto zburaiet – ar zice rusul.

Ilie 21-05-2012 - 15:50

Las-o, las-o, las-o asa, ca le facem Dacia!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult