Acasa InternationalExterne Ofensivă furibundă a lui Gaddafi. “Nu am de unde demisiona!”

Ofensivă furibundă a lui Gaddafi. “Nu am de unde demisiona!”

scris de A.P.
14 afisari

Forţele lui Gaddafi au lansat miercuri atacuri devastatoare asupra teritoriilor ocupate de opoziţieUltimele zvâcniri ale lui Gaddafi, într-o tentativă disperată de a redobândi controlul asupra estului ţării.

Observatorii, citaţi de Daily Mail, vorbesc despre cele mai violente atacuri de până acum asupra protestatarilor şi a defectorilor din armată.

Martori din apropierea oraşului răsăritean Ajdabijah spun că două avioane au bombardat regiunea, aflată la 700 de kilometri de Tripoli şi că forţele guvernamentale înaintează spre oraş.

În urma unor bombardamente cumplite şi a unor încleştări sângeroase, regimul a redobândit controlul asupra oraşelor Brega, Gharyan şi Sabratha.

Gaddafi a apărut la televiziunea naţională şi a făgăduit că va continua să conducă împreună cu poporul.

Camerele l-au prezentat înconjurat de suporteri care îi cântau “Tu rămâi cel mai mare”.

Gaddafi a mers de-a lungul unui hol înainte de a lua loc pe podium în faţa susţinătorilor şi a cântat împreună cu ei imnul naţional.

Dictatorul a spus că lumea nu înţelege sistemul libian care “pune puterea în mâinile poporului”.

“Plângem de mila celor care se îndoiesc că Libia este condusă de altcineva decât de poporul ei”, a spus el în aplauzele asistenţei.

“Muammar Gaddafi nu este preşedinte, ca să poată demisiona, nu are nici măcar un parlament pe care să-l dizolve”, a declarat dictatorul, adăugând că el nu deţine nici o funcţie, ca să aibă de unde pleca.

“Sistemul libian este un sistem al poporului şi nimeni nu se poate ridica împotriva voinţei poporului… Poporul e liber să-şi aleagă autorităţile care i se par potrivite”.

A cerut ONU şi NATO să investigheze ce s-a petrecut în Libia, unde ar avea loc o conspiraţie pentru a coloniza ţara şi a pune mâna pe zăcămintele de petrol.

“Vă provoc să-mi arătaţi ce protestatari paşnici au fost ucişi. În America, Franţa, peste tot, dacă oamenii atacă depozitele militare şi încearcă să fure arme, sunt împuşcaţi”.

Gaddafi a ameninţat: “Mii de libieni vor muri în cazul unei intervenţii a Americii sau NATO”, dar a promis şi amnistierea celor “care dau armele înapoi şi se întorc la căminele lor”.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Ligii libiene a drepturilor omului, Ali Zeidan, a declarat că, de la începutul mişcărilor de prostet s-au înregistrat 6000 de morţi, dintre care 3000 doar la Tripoli.

3 comentarii

Aolica 02-03-2011 - 17:57

Cum adica? Sa demisioneze in pi… masii si sa-l ia si pe Huhu. Dar ce o sa se faca Sobru fara nevasta-sa?

Spiridon 02-03-2011 - 19:03

corect!

Huhu Ciu 02-03-2011 - 20:49

Pai evreii spun ca Gaddafi este evreu, sa se duca Gadafii in Iad si sa va ia si pe voi handicapatii pedelisti-comunisti-portocalii si, doar, pe evreii care ii i-au apararea acestui MONSTRU BLESTEMAT, GADDAFI!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult