Acasa InternationalExterne Oficial israelian: Exercitiile militare din Romania trebuie privite in contextul pregatirii unui posibil conflict

Oficial israelian: Exercitiile militare din Romania trebuie privite in contextul pregatirii unui posibil conflict

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Exercitiile Fortelor Aeriene israeliene in Romania sunt esentiale si trebuie privite in contextul pregatirii unui posibil conflict, avand scopul imbunatatirii capacitatii de lupta intr-un relief dificil, similar cu cel din statele vecine Israelului, afirma adjunctul ministrului israelian al Apararii.


„Zburam in Romania pentru a ne antrena in conditii care sa ne permita sa actionam oriunde, inclusiv in state care nu sunt in imediata vecinatate a noastra, dar si pentru a putea patrunde in state arabe”, declara Matan Vilnai, adjunctul ministrului israelian al Apararii, intr-un interviu acordat Jerusalem Post, citat de Mediafax. „Este complicat sa ajungem acolo; nu este usor. Ne straduim sa deprindem abilitati care merg dincolo de conditiile din Israel, cu care deja suntem obisnuiti”, explica Vilnai, subliniind ca exercitiile aeriene din Romania ar trebui intelese in contextul pregatirii pentru un posibil conflict.

„Zona de actiune imediata nu mai este la frontiera noastra. Este in interiorul statelor vecine. De aceea, capacitatea de a lucra la o astfel de distanta trebuie exersata permanent. Pana acum nu procedam asa. Dar acum a devenit o practica a armatei israeliene”, adauga Vilnai.

Elicopterele Yasour (Sikorsky CH-53) reprezinta principalul vehicul aerian folosit de Fortele Aeriene israeliene, fiind utilizate pentru transportarea trupelor si membrilor unitatilor speciale. In timpul conflictului din Liban (2006), elicopterele Yasour au patruns in Valea Bekaa, in apropierea bazelor miscarii siite Hezbollah, pentru a cauta informatii despre militari israelieni rapiti.

Potrivit Jerusalem Post, unul dintre avantajele antrenamentelor in Romania – in afara de familiarizarea pilotilor cu relieful – este capacitatea acomodarii cu capacitati similare statelor inamice Israelului. Elicopterele Yasour ar avea roluri esentiale in viitoarele conflicte, iar pilotii israelieni vor trebui sa invete cum sa zboare intr-un relief dificil si sa se fereasca de rachete trase de la sol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult