Acasa InternationalExterne Oficial rus: Moscova ar putea sanctiona economic Romania

Oficial rus: Moscova ar putea sanctiona economic Romania

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Diplomatul roman declarat persona non grata in Rusia actiona pentru NATO, iar faptul ca Romania a lucrat in interesul altei parti este „socant si deplorabil”, a declarat, joi, presedintele Comisiei de Afaceri Externe din Duma de Stat, Konstatin Kosacev, citat de Vocea Rusiei, in pagina electronica.


Konstantin Kosacev nu a exclus posibilitatea deteriorarii relatiilor ruso-romane si un raspuns dur din partea Moscovei dupa expulzarea unui diplomat rus de la Bucuresti. El a afirmat ca reactia rusa va depinde de modul in care au decis autoritatile romane expulzarea diplomatului rus. „Daca totul a fost facut in mod eronat, este dincolo de sfera actiunii diplomatice, iar reactia Rusiei va fi dura”, a spus Kosacev, apreciind ca incidentul ar putea fi urmat de continuarea deteriorarii relatiilor bilaterale, transmite Mediafax. „Iar aceasta se poate extinde dincolo de politic, catre domeniul economic”, a avertizat el, adaugand ca Rusia si Romania au numeroase probleme nerezolvate, care necesita o abordare delicata. intr-un interviu acordat Rusnovosti.ru, Kosaciov nu a exclus nici posibilitatea expulzarii altor diplomati romani de la Moscova. Kosacev a mai spus ca faptul ca Romania a actionat in interesul altor parti si nu in interesul propriu „pare ciudat si trist, iar relatiile (bilaterale) nu se vor imbunatati”. El a apreciat ca prinderea in flagrant a diplomatului roman este surprinzatoare, deoarece pana in prezent nu au fost observate ambitii si jocuri geopolitice ale Romaniei, care are interese speciale in Republica Moldova. „Beneficiarul final, clientul, nu erau reprezentanti romani, cred ca vorbim despre NATO”, a spus Kosacev.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult