Acasa InternationalExterne Oficial ucrainean: Rusia „a înfuriat” Occidentul

Oficial ucrainean: Rusia „a înfuriat” Occidentul

scris de Misu Andrei
78 Afisari

Ucraina ar fi dorit să primească mai mult sprijin militar din partea Occidentului, aşa cum a primit Afganistanul „pre-taliban”, a declarat Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare (NSDC) al ţării. Danilov e de părere că mobilizarea forțelor rusești la granița cu Ucraina „le-a jucat o festă teribilă ruşilor” și a înfuriat Occidentul.

„Sprijinul partenerilor noştri occidentali este prezent în mod constant, deşi din păcate într-un mod de intensitate diferită. Desigur, ne-am dori mai mult, mai ales pe baza asistenţei colosale primite de Afganistanul ‘pre-taliban’”, a adăugat el, făcând referire la mişcarea talibană considerată teroristă şi interzisă în Federaţia Rusă din 2003, scrie Agerpres.

„În acest caz, armele americane ar fi fost cu siguranţă în mâini puternice care nu le-ar fi abandonat la prima întâlnire cu inamicul”, a adăugat Danilov.

Secretarul NSDC şi-a exprimat recunoştinţa pentru asistenţa internaţională şi a spus că Kievul aşteaptă „continuarea sprijinului din partea Occidentului şi în special NATO. Acesta se referă la asistenţa materială, în special în ceea ce priveşte apărarea aeriană şi mijloacele de combatere a dronelor ruseşti”, a precizat secretarul NSDC.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS