Acasa InternationalExterne Oficial ucrainean: Teritoriile ucrainene nu vor fi negociate cu Rusia niciodată

Oficial ucrainean: Teritoriile ucrainene nu vor fi negociate cu Rusia niciodată

scris de Misu Andrei
54 Afisari

Integritatea teritorială a Ucrainei nu va putea fi pusă niciodată în discuție în cadrul negocierilor de pace cu Rusia, a declarat președintele Parlamentului Ucrainei, miercuri, scrie Euronews.

Niciodată, dar niciodată, nu vom accepta ca subiecte de negociere suveranitatea Ucrainei, independența sau integritatea sa teritorială. Ucraina este o țară integrală și suverană și va rămâne așa pentru că este recunoscută în acest fel de toată lumea civilizată”, a declarat Ștefanciuk pentru Euronews, în timpul vizitei sale la Parlamentul European.

Există loc de negociere, de diplomație, dar trebuie să înțelegem – cu fiecare Irpin, cu fiecare Bucha, cu fiecare Mariupol, acest loc se micșorează tot mai mult”

Declarațiile oficialului ucrainean vin în situația în care s-a discutat despre posibilitatea unor concesii teritoriale făcute de Ucraina în schimbul păcii, idee sugerată de fostul diplomat american Henry Kissinger.

La începutul acestei săptămâni, Macron a înfuriat Ucraina după ce a spus din nou că Occidentul „nu trebuie să umilească Rusia”. Președintele Parlamentului Ucrainei nu a comentat afirmațiile controversate ale președintelui francez dar a subliniat că „războiul de va încheia cu victoria Ucrainei și a întregii Europe”.

Nimeni nu știe, dar sunt sigur că suntem mai aproape cu fiecare zi de victoria noastră comună.

Ucrainenii tebuie să fie uniți. Vor să revină în casa europeană unită. Vor să trăiască alături de țări libere. Nu vor să fie într-o Uniune Sovietică 2.0”, a spus Ștefanciuk.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS