Acasa InternationalExterne Okinawa – Bilanțul taifunului Vongfong: Cel puțin 12 rǎniți

Okinawa – Bilanțul taifunului Vongfong: Cel puțin 12 rǎniți

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Arhipelagul Okinawa din sudul Japoniei a fost afectat de trecerea puternicului taifun Vongfong, care  a lǎsat ȋn urmǎ cel puțin 12 rǎniți și pagube materiale.

Okinawa - Bilanțul taifunului Vongfong: Cel puțin 12 rǎniți (foto:weather.com)

Okinawa – Bilanțul taifunului Vongfong: Cel puțin 12 rǎniți (foto:weather.com)

Puternicul taifun Vongfong se îndrepta sâmbătă dimineață spre principalele insule ale Japoniei după ce trecerea sa peste arhipelagul Okinawa, situat în extremitatea sudică a țării, s-a soldat cu cel puțin 12 răniți. Conform Agenției meteorologice nipone, Vongfong se afla la ora 5 am (ora Romȃniei la circa 200 km sud-est de Naha, principalul oraș din insula Okinawa.

Un japonez și-a pierdut un deget după ce a fost lovit foarte tare de o ușă din cauza rafalelor puternice de vânt. Conform estimărilor agenției japoneze, taifunul, care are o viteză de circa 10 km/h, ar urma să atingă luni insula Kiushu.

Taifunul a fost retrogradat de la clasificarea „foarte puternic” la cea de „puternic”, dar rămâne unul de intensitate mare, fiind însoțit de vânturi cu viteza de peste 230 km/h, potrivit Agerpres.În urmă cu o săptămână, trecerea unui alt taifun, Phanfone, s-a soldat cu șase morți și cinci dispăruți, printre care doi militari americani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult