Acasa InternationalExterne Olaf Scholz: Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei

Olaf Scholz: Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei

scris de Misu Andrei
70 afisari

Germania nu va trimite avioane de luptă Ucrainei, a spus miercuri cancelarul german Olaf Scholz, după ce Statele Unite au refuzat oferta Poloniei de a transfera MiG-urile sale unei baze militare americane din Germania, scrie Reuters.

Olaf Scholz, foto FACEBOOK

„Am trimis tot felul de materiale de apărare, am trimis arme despre care v-am spus, dar este adevărat că trebuie să analizăm foarte atent ce vom face concret, iar avioanele de război cu siguranță nu fac parte din aceste lucruri”, a spus Scholz în cadrul unei conferințe de presă cu premierul canadian Justin Trudeau, aflat în vizită la Berlin.

Polonia a propus trimiterea unora dintre aeronavele sale MiG-29, indirect, în Ucraina, via o bază a SUA din Germania, aminteşte dpa.

În ce-l priveşte, Justin Trudeau a afirmat că ţara sa va continua să trimită echipamente şi arme şi va lucra în acest scop alături de partenerii săi, scrie Agerpres. „Vrem să detensionăm conflictul, vrem ca acest conflict să înceteze”, a explicat el.

Cei doi lideri au discutat de asemenea despre cooperarea în planul energiei, atât prin prisma obiectivelor de protejare a climei cât şi a crizei din Ucraina, care a scos în evidenţă dependenţa Europei şi în special a Germaniei de importurile de petrol şi gaz din Rusia.

Canada este al patrulea cel mai mare producător mondial de petrol şi al şaselea de gaz natural.

Olaf Scholz a subliniat că Germania trebuie să diversifice materiile prime folosite în industrie, iar la întrebarea dacă Berlinul se opune categoric unei interdicţii asupra importurilor de energie din Rusia, cancelarul german a menţionat că se preocupă de câteva luni de reducerea dependenţei de importurile de combustibil fosil.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult