Acasa InternationalExterne Olaf Scholz: NATO nu va interveni cu forță militară în Ucraina

Olaf Scholz: NATO nu va interveni cu forță militară în Ucraina

scris de Misu Andrei
64 afisari

NATO nu va risca o escaladare a războiului din Ucraina prin intervenția cu forța militară, a declarat joi cancelarul german Olaf Scholz, în cadrul unei conferințe de presă comună la Berlin cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit CNN.

Olaf Scholz, foto FACEBOOK

„Datoria principală a alianței este să asigure siguranța tuturor membrilor”, a spus el.

Germania trimite în Ucraina ajutoare financiare și umanitare, precum și bunuri militare, dar Berlinul a declarat în repetate rânduri că nu va trimite avioane de luptă pentru a ajuta forțele ucrainene în apărarea lor împotriva invaziei ruse.

„Soarta oamenilor din Ucraina ne atinge profund”, a spus Scholz în urma unui discurs susținut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața parlamentul german.

„Putin aduce suferințe oribile și moarte pentru oamenii din Ucraina. Suntem alături de Ucraina”, a continuat acesta.

Scholz a adăugat că Putin poartă singura responsabilitate pentru moartea tinerilor ruși din armată. „Suntem, de asemenea, mișcați că mulți tineri ruși sunt conduși de propria lor conducere într-un război fără sens”, a spus el.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS