Acasa InternationalExterne Olaf Scholz spune că Brexit e de vină pentru criza benzinei din UK

Olaf Scholz spune că Brexit e de vină pentru criza benzinei din UK

scris de Misu Andrei
81 afisari

Olaf Scholz, politicianul de centru-stânga favorit să devină noul cancelar al Germaniei susține că motivul pentru care Marea Britanie se confruntă cu o criză petrolieră este încheierea libertății de mișcare cu Uniunea Europeană după Brexit, relatează The Guardian.

Olaf Scholz, foto FACEBOOK

Olaf Scholz, care încearcă să formeze un guvern de coaliție după ce partidul său, SPD, a câștigat alegerile din Germania de duminică, spune că speră că Boris Johnson „este capabil să gestioneze consecințele ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană”.

„Libera mișcare a forței de muncă este o parte a Uniunii Europene și am muncit mult să-i convingem pe britanici să nu părăsească Uniunea.

Ei au decis altceva, dar sper că vor reuși să gestioneze problemele care au rezultat din această decizie. Consider că este important pentru noi toți să avem o relație bună între UE și UK”, a spus Scholz.

Luni, prețurile combustibililor au atins cea mai mare valoare din ultimii opt ani în Regatul Unit după ce rezervele aproape că s-au epuizat, iar unii distribuitori au raționalizat rezervele.

Criza combustibililor a generat o nouă dezbatere cu privire la efectele Brexit în contextul în care crizele par că se întrepătrund și se acutizează una pe cealaltă în Marea Britanie. Lanțurile de aprovizionare au fost puternic afectate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS