Acasa InternationalExterne Olanda: “Cardul canabis” introdus în sud

Olanda: “Cardul canabis” introdus în sud

scris de Stefan Galai
4 afisari

În sudul Olandei va fi introdus marţi „Cardul canabis”, care permite accesul în cafenelele unde se vinde canabis numai persoanelor care locuiesc în Olanda.

Canabis

Foto: tokeofthetown.com

Cardul canabis” trebuie aplicat începând de marţi în provinciile din sudul Olandei (Zeeland, Brabantul de Nord şi Limburg), la frontiera cu Belgia şi Germania, iar din 2013 în restul ţării, informează Mediafax.

Cele 670 de cafenele olandeze urmează să devină „cluburi cu circuit închis”, numărând maxim 2.000 de membri, cu domiciliul în Olanda şi cu vârste peste 18 ani.

Proprietarii cafenelelor se opun „cardului canabis”, temându-se de pierderea profitului şi de necesitatea de a face disponibilizări în rândul personalului.

La Maastricht (sud-est), unde 1,4 milioane de turişti vin să se aprovizioneze în fiecare an cu canabis, unii proprietari de cafenele au asigurat că vor sfida noua legislaţie.

Posesia, consumul şi vânzarea cu amănuntul a mai puţin de cinci grame de canabis, în cafenele, sunt tolerate în Olanda din anul 1967.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult