Acasa InternationalExterne Olanda cere explicaţii în legătură cu acreditarea ambasadorului în România

Olanda cere explicaţii în legătură cu acreditarea ambasadorului în România

scris de A.B.
6 afisari

Partidul Laburist din Olanda a cerut Ministerului olandez de Externe explicaţii în legătură cu amânarea acreditării ambasadorului olandez la Bucureşti, în contextul în care cercurile diplomatice cred că România blochează acreditarea pe fondul disensiunilor privind Schengen.

Matthijs_van_Bonzel

foto: radiocluj.ro

Noul ambasador olandez numit în România, Matthijs van Bonzel, aşteaptă de câteva luni să prezinte documentele de acreditare preşedintelui Traian Băsescu, iar, conform postului Radio Netherlands, şeful statului român nu a găsit timp să îl primească pe diplomatul olandez.

Partidul Laburist, aflat în opoziţie, i-a cerut, luni, explicaţii în legătură cu această situaţie adjunctului ministrului olandez de Externe, Ben Knapen.

De asemenea, conform postului de radio citat, preşedintele Camerei de Comerţ româno-olandeze din Bucureşti a discutat despre această problemă cu politicienii olandezi.

Diplomaţii speculează că atitudinea Bucureştiului este legată de refuzul Olandei de a accepta aderarea României la Schengen.

Guvernul de la Haga argumentează că România şi Bulgaria încă nu sunt pregătite să adere la Schengen pentru că nu ar combate eficient corupţia şi infracţionalitatea organizată.

4 comentarii

Dorin C. 12-04-2012 - 01:36

Eh, ce sa-i faci. Asa e cind o tara ca Olanda se substituie statelor care de fapt trag sforile in legatura cu Schengen (D si F). De fapt atitudinea lor e de inteles vis-a-vis de noi.

urbos 12-04-2012 - 01:42

Asa e cand o tara ca Romania are un presedinte bolnav mintal.

Dorin C. 12-04-2012 - 02:28

Ti-am mai spus mai demult, daca nu era ala presedinte, era un altul care facea la fel. Asa sint indicatiile din exterior si aia cauta un anumit tip de om pe care-l instaleaza la putere sa le faca jocurile. Sansa noastra de a avea o viata mai buna s-a dus in ’45 odata cu inlaturarea monarhiei si intrarea tarii pe mina bolsevicilor care nu numai ca au distrus totul, dar au modificat pur si simplu si ADN-ul oamenilor in ceea ce priveste perceptia vietii.

urbos 12-04-2012 - 03:12

Era pe naiba. Era la fel daca se gasea un altu ca Basescu. Nu-ti inchipui ca sint niste „ei” carora le ies toate planurile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult