Acasa InternationalExterne Olanda face un mare pas spre normalitate și ridică restricțiile

Olanda face un mare pas spre normalitate și ridică restricțiile

scris de Misu Andrei
85 afisari

După patru luni de lockdown strict, Olanda face miercuri un pas mare către revenire la normalitate, restricţiile urmând să fie ridicate în mai multe districte din ţară, transmite dpa.

Cetăţenii se vor putea deplasa pe străzi şi în timpul nopţii, întrucât interdicţia de circulaţie impusă în ianuarie va fi ridicată complet. Magazinele şi terasele restaurantelor vor fi redeschise doar în anumite condiţii, iar olandezii vor putea primi acasă cel mult doi vizitatori, faţă de unul cât era permis până acum. Guvernul condus de Mark Rutte a optat pentru relaxarea restricţiilor, în ciuda numărului ridicat de noi cazuri şi a avertizărilor din partea experţilor epidemiologi. Rata incidenţei pe şapte zile la 100.000 de persoane este în prezent de 220.

Totuşi, executivul olandez se aşteaptă ca numărul noilor cazuri se scadă rapid în contextul sporirii substanţiale a numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19.  Până în prezent, aproximativ 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin prima doză în Olanda, ţară cu 17 milioane de locuitori.

1 comentariu

?????? 28-04-2021 - 19:58

@ Observarea unor chestiuni elementare din evoluția speciilor arată că epidemii și pandemii apar la speciile ce trăiesc în medii închise, ferme, sau reglementate, oamenii, unde de regulă se practică și vaccinarea, speciile sălbatice netrecând prin forme de îmbolnăviri de grupuri mari, decât acolo unde intervin oamenii, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult