Acasa InternationalExterne Olanda ne ţine departe de locurile ei de muncă

Olanda ne ţine departe de locurile ei de muncă

scris de C.F.V.
2 afisari

Ministerul de Externe român îşi exprimă dezacordul faţă de menţinerea deciziei Guvernului olandez de implementare de la 1 iulie a măsurilor mai restrictive privind accesul românilor pe piaţa muncii din Olanda.

Restricţiile impuse de Olanda au fost criticate în plenul Parlamentului European şi de doi europarlamentari social-democraţi din România: Corina Creţu şi Rovana Plumb. Cei doi politicieni au denunţat, potrivit RRA, măsurile aplicate de autorităţile olandeze cetăţenilor din România şi din Bulgaria ca fiind discriminatorii şi contrare proiectului european.

Pe de altă parte, autorităţile olandeze afirmă că nu introduc nicio nouă restricţie pentru lucrătorii din România şi din Bulgaria. Purtătorul de cuvânt al Ministerului olandez al Afacerilor Sociale a declarat pentru corespondentul Radio România că pentru locurile de muncă vacante de pe piaţa internă au prioritate olandezii şi cetăţenii statelor membre pentru care restricţiile au fost total eliminate. Din acest punct de vedere, declara în primavară un alt ministru olandez, până în 2014 România şi Bulgaria vor fi tratate ca ţări din afara Uniunii Europene.

Conform tratatului de aderare, Olanda poate menţine restricţiile pentru muncitorii din România şi din Bulgaria până la sfârşitul acestui an. Tot până atunci, Olanda va trebui să notifice oficial Comisia Europeană în legătură cu regimul restricţiilor pentru perioada 2012-2014, aceasta fiind a treia fază şi ultima prevazută în tratatul de aderare. Olanda are dreptul de a menţine restricţiile până în 2014 doar dacă poate dovedi că ridicarea acestora ar perturba piaţa internă a muncii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult