Acasa InternationalExterne Olanda: Premierul va prezenta demisia guvernului

Olanda: Premierul va prezenta demisia guvernului

scris de Stefan Galai
2 afisari

Premierul Olandei, Mark Rutte, va prezenta demisia guvernului minoritar de centru-dreapta pe care îl conduce după eşecul negocierilor privind reducerea deficitului public cu aliatul său din parlament, partidul PVV condus de Geert Wilders, potrivit agenţiei de presă olandeze ANP.

Mark Rutte

Negocierile dintre coaliţia de centru-dreapta şi aliaţii lor din camera inferioară a parlamentului, partidul PVV, au eşuat după ce, sâmbătă, Geert Wilders a părăsit masa tratativelor, informează Agerpres, care citează AFP.

Deficitul public al Olandei a atins 28 miliarde de euro în 2011, reprezentând 4,7 % din Produsul Intern Brut (PIB), faţă de 5,1% în 2010, dar continuă să depăşească limita europeană de 3%.

Discuţiile în curs din 5 martie aveau menirea să ducă la identificarea unor economii de 16 miliarde de euro pentru 2013 pentru a respecta normele europene în materie de deficit public. Geert Wilders a refuzat însă să aprobe măsurile de austeritate care, în opinia sa, ar putea duce la scăderea puterii de cumpărare a olandezilor de rând.

1 comentariu

bidu 25-04-2012 - 20:11

deficitul

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult