Acasa InternationalExterne Olanda reintroduce restricţiile pentru Serbia şi Muntenegru

Olanda reintroduce restricţiile pentru Serbia şi Muntenegru

scris de Misu Andrei
51 afisari

Călătorii din Serbia şi din Muntenegru au putut reintra în Ţările de Jos de la 1 iulie, atunci când acest stat a dat curs recomandărilor Uniunii Europene şi şi-a redeschis frontierele pentru 14 ţări din afara blocului comunitar.

Totuşi, guvernul olandez a precizat că sporirea numărului de infectări cu noul coronavirus în Serbia şi Muntenegru în ultimele zile a făcut necesară reintroducerea restricţiilor pentru călătorii proveniţi din aceste două ţări. Cetăţenii olandezi au fost sfătuiţi să evite călătoriile non-esenţiale în Serbia şi Muntenegru, transmite Agerpres.

 

Asta în condițiile în care, la finalul lunii mai, Muntenegru a anunțat că a devenit primul stat din Europa liber de coronavirus. Marți, autoritățile din această țară au anunțat 66 de cazuri noi și trei decese, potrivit worldometers.info.

Serbia a declarat impunerea unei interdicţii de circulaţie în Belgrad în weekendul următor din cauza înmulţirii îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, anunţ care a dus la proteste violente în capitala sârbă în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Austria a anunţat că orice persoană care soseşte din România, Bulgaria şi Republica Moldova şi nu face dovada unui test negativ la COVID-19 va fi plasată timp de două săptămâni în carantină, autorităţile de la Viena invocând o înrăutăţire a situaţiei legate de noul coronavirus în aceste ţări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult