Acasa InternationalExterne Olandezii dreg busuiocul: Linie telefonică pentru est-europeni

Olandezii dreg busuiocul: Linie telefonică pentru est-europeni

scris de Marius Bâtcă
10 afisari

Persoanele din Europa Centrală şi de Est pot semnala problemele avute cu agenţiile de recrutare la o linie telefonica gratuită, special deschisă de Ministerul pentru Afaceri Sociale din Olanda.

olandaLinia telefonică a fost deschisă după ce Partidul Olandez al Libertăţii (PVV) a deschis site-ul xenofob „Meldpunt Midden en Oost Europeanen”, unde olandezii erau încurajaţi să depună plângeri împotriva cetăţenilor central şi est-europeni din Olanda. Oficial aceasta inaugurare s-a produs în aceeaşi zi în care Parlamentul European a votat o rezoluţie ce condamna site-ul PVV.

Însă conform cotidianului Vokskrant, Ministrul olandez al afacerilor sociale, Henrik Kamp a anunţat că cele între cele două proiecte nu există nici o legătură. „Linia noastră telefonică a fost anunţată cu ceva vreme în urmă în cadrul unui pachet de măsuri. Durează puţin timp pînă cînd poate fi creată o linie telefonică gratuită” a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului Kamp.Într-o informaţie apărută pe dutchnews.nl şi preluată de agenţia Moldpres, se precizează faptul că pagina de web a guvernului şi lina telefonică recent deschisă poate fi folosită şi de către companiile care susţin că se confruntă cu o competiţie neloială din cauza mâinii de lucru ieftine, nu doar de către persoanele care consideră că au fost exploatate de agenţiile de recrutare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult