Acasa InternationalExterne Oligarhii rusi din Romania

Oligarhii rusi din Romania

scris de Ziua Veche
4 afisari

Pe masura ce afacerile de la Moscova intra sub observatia stricta a Kremlinului, oligarhii rusi isi extind activitatile in tarile est-europene, informeaza Euobserver. Expertii in materie sustin ca piata metalurgica din Romania este dominata de un cvartet de companii ruse si ucrainene. Pe primul loc se afla ucraineanul Serghei Taruta, unul din apropiatii noului presedinte Viktor Ianukovici, care detine otelaria Fortpres CUG din Cluj. Al doilea oligarh cu interese in Romania este rusul Oleg Deripaska (foto), unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri rusi aflati in gratiile premierului Putin. Alte doua companii aflate in Romania sunt administrate de rusi prin intermediul unor firme inregistrate in Occident: Conares Trading din Elvetia (care actioneaza in numele lui Igor Zyuzin) si firma germana Sinara Handel. In plus, compania lui Zyuzin detine si 80% din piata romaneasca de beton armat.

0 comentariu

muaddib 26-03-2010 - 19:16

Cati din scriitorii inca in viata au colaborat cu fosta Securitate? Spuneti si dvs un procent, daca aveti curaj…

De ce scrieti? De ce scrieti ceea ce scrieti?

Cand scrieti? Dimineata? La pranz? Seara?

Suferiti de sindromul inspiratiei? Sau scrieti cand vreti?

Multumesc pentru raspunsuri

Pribeagul 26-03-2010 - 20:24

„Si-a petrecut copilaria intr-un sat din sudul tarii (Comosteni), intr-o familie de invatatori care faceau eforturi mari sa supravietuiasca intr-o lume comunista… Insecuritatea, oprimarile, regulile absurde, haosul instalat la sfarsitul dictaturii…”

1. Cum vi se pare lumea odata ce ati reusit sa parasiti… caverna?

Dupa ce ati parasit caverna cred ca ati facut un mare efort ca sa invatati sa vorbiti si sa scrieti. Felicitari, v-ati descurcat excelent!

Cred ca ati ajuns la o cunoastere si putere care sa va permita sa trageti o concluzie la analiza urmatoare, nu inspirata, ci potentata de Dinescu care, acum, in dialogul cu Tanase, spune ca parca am ajuns in atmosfera si existenta de la… Curtea Miracolelor (referitor la cazul Voicu).

2. Deci, care-i nivelul ticalosiei din societatea noastra, acum fata de perioada de „sfirsitul dictaturii”? Pentru a fi concreti, sa masuram ticalosia din societate pe o scala cu 100 de gradatii.

Oricare ar fi raspunsul, va multumesc.

Si mult succes! Facind aceasta urare, ma gindesc ca succesul lui Eminescu – un exemplu – este mindria noastra.

muaddib 27-03-2010 - 08:11

merita sa scrieti in limba romana? nu cumva limba romana e o limba doar pentru injuraturi? nu vi se pare ca limba romana s-a tiganizat si devine limba rromani? o cultura in care manelel sunt expresia cea mai inalta a sensibilitatii mai merita sa se numeasca cultura? de ce nu va apucati sa scrieti intr-o limba straina? pana la urma toti romanii care au avut succes au scris in limbi straine…

Huhu 27-03-2010 - 13:25

Jegule bozgor Mudabib, din fericire mai exista si unguri de treaba!

muaddib 27-03-2010 - 16:01

nu exista un moderator care sa indeparteze mizeriile debitate de retardatul huhu ciu? mai igienizati forumul va rog, nu e nevoie de toti intarziatii mental…

Huhu 27-03-2010 - 16:19

Sictir spurcatule!

muaddib 27-03-2010 - 16:22

redactorilor valahi, ce va vorbeam eu despre rumanii carora le place sa se scalde in mocirla? cat il mai rabdati pe retardul huhu ciu? treceti oameni buni la igienizare si deratizare! ca vi se transforma forumul in cotetul lui huhu ciu!

geek-a-contra 27-03-2010 - 18:09

.. ar trebui ca moderatorul sa-l rada pe huhurez. dar cu o conditie: si pe muadibb…

muaddib 27-03-2010 - 23:13

@ geek contra
pe cine am injurat eu pe forumul asta? nu vezi ca huhu ciu injura pe toata lumea?!?!? de ce sa fiu cenzurat?

@huhu ciu
inapoi la cotetz animalule, acolo e locul tau!

obelix 28-03-2010 - 10:21

Nu stiu in ce masura are dreptul muaddib sa-l faca retardat pe huhu ciu. imi pare asa, de departe, ca astia doi sunt frati. poate nu chiar frati buni, dar vitregi tot sunt.
Si, pana la urma, decat sa ne certam, mai bine un cantec vesel sa cantam! Si, La Multi Ani, Florilor!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult