Acasa InternationalExterne OMS anunță că se pregăteşte pentru posibile atacuri chimice în Ucraina

OMS anunță că se pregăteşte pentru posibile atacuri chimice în Ucraina

scris de Misu Andrei
68 Afisari

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se pregăteşte pentru posibile „atacuri chimice” în Ucraina, a declarat, joi, directorul biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, relatează Reuters.

„Având în vedere incertitudinile situaţiei actuale, nu există asigurări că războiul nu se va înrăutăţi”, a afirmat Hans Kluge, într-un comunicat transmis jurnaliştilor din Liov, Ucraina.

„OMS ia în considerare toate scenariile şi îşi face planuri pentru diferite situaţii care ar putea afecta oamenii din Ucraina, de la continuarea acţiunilor soldate cu victime în masă, până la atacuri chimice”, a afirmat el, fără a oferi alte detalii.

Oficiali occidentali şi-au exprimat în mod repetat temerile că Rusia ar putea folosi arme chimice şi biologice în Ucraina, existând riscul ca efectele să fie resimţite şi în afara graniţelor ţării.

Ministerul rus al Apărării a acuzat Kievul, fără a oferi dovezi, că ar planifica un atac chimic împotriva propriilor cetăţeni pentru a acuza Moscova că foloseşte arme chimice în invazia din Ucraina, lansată pe 24 februarie.

În acelaşi discurs, care a fost amânat din cauza unei alerte de raid aerian la Liov, Kluge a afirmat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii îşi coordonează eforturile cu Uniunea Europeană pentru a tria pacienţii care sosesc din Ucraina şi pentru a aranja ca aceştia să fie trimişi pentru tratament în Europa, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Hans Kluge a precizat că OMS a livrat deja peste 185 de tone de echipament medical în Ucraina şi că alte 125 de tone sunt pe drum.

O bază de date a OMS a arătat că de la începerea invaziei au avut loc 91 de atacuri asupra infrastructurii sanitare din Ucraina care s-au soldat cu 73 de morţi, fără a menţiona cine este responsabil pentru aceste atacuri.

2 comentarii

Mihai 08-04-2022 - 23:22

„Pe scurt, Putin l-a numit pe Elon Musk un om cu morală îndoielnică, cu credințe neclare, care pare să joace ambele părți. Putin a spus că Musk este un „cal troian” care caută să-l prindă în capcană pe Trump. O parte din acest lucru se datorează faptului că Musk l-a sprijinit în mod deschis pe Volodymyr Zelenskyy chiar și după ce a fost informat despre legăturile sale cu familia Biden, laboratoarele de arme biologice și rețelele de trafic de copii care funcționau aproape la vedere în Ucraina”, a spus sursa noastră.
Putin a spus că are fapte incontestabile care demonstrează că Musk, sub pretextul unui umanitar binevoitor, i-a dat în mod clandestin lui Zelenskyy echipament militar care i-a împiedicat „Operațiunea militară specială” și a provocat moartea inutilă a multor soldați ruși curajoși. La mijlocul lunii martie, SpaceX de la Musk a donat Ucrainei avioane si kituri de internet prin satelit Starlink, aparent astfel încât civilii din acea regiune să nu piardă accesul la internet dacă Vladimir Putin ar întrerupe Ukrtelecom, ISP-ul principal al Ucrainei. Potrivit lui Putin, SpaceX a inclus în aceste transporturi echipamente sofisticate de blocare a comunicațiilor, care au fost distribuite pe scară largă atât armatei ucrainene, cât și paramilitarilor străini care au răspuns „chemarii la arme” al lui Zelensky.
„Președinte Trump, când am aflat de această înșelăciune și am găsit echipamentul pe teren, i-am trimis lui Elon Musk aceeași dovadă pe care v-am dat-o despre acești pedofili și fabrici de arme biologice din toată Ucraina. Și ce face? Mă provoacă la o luptă cu pumnii. Este amuzant, dar l-aș zdrobi”, i-a spus Putin lui Trump.
…Putin a spus că inginerii de la corporația rusă de apărare Almaz-Antey au disecat electronicele capturate și au stabilit că circuitul este o tehnologie proprie aparținând SpaceX.
„Se pare că ei construiesc mai mult decât sateliți și rachete”, i-a spus Putin lui Trump.
Putin a spus că dispozitivele i-au împiedicat, dar nu i-au oprit misiunea de a scăpa Ucraina de pedofili și biolaboratoarele străine. El a susținut, totuși, că „armamentul ilicit” al lui Musk a perturbat loviturile cu drone și UAV împotriva unui laborator de arme biologice din apropierea orașului ucrainean Uman. „Teroriștii” înarmați cu echipamentul lui Musk au capturat frecvența unei drone și au făcut-o să detoneze în mijlocul unui convoi de vehicule rusești, ducând la moartea a 23 de soldați ruși.
Putin a spus că, dacă nu ar fi fost intervenția lui Musk, toate trupele ruse ar fi putut fi plecate din Ucraina până acum”, a spus sursa noastră.’’

?????? 11-04-2022 - 14:47

@ Bă, cum de în secolul XXI mai există state cu armate, ? Cu ce se ocupă „specialiștii” , ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS