Acasa InternationalExterne OMS: Bilanțul victimelor virusului Ebola

OMS: Bilanțul victimelor virusului Ebola

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

OMS (Organizația Mondialǎ a Sǎnǎtǎții) a fǎcut public luni, 4 august, un nou bilanț al epidemiei de febră hemoragică cauzată de virusul Ebola, indicȃnd decesul a 887 de persoane în Africa.

OMS: Bilanțul victimelor virusului Ebola (foto:seyipeters.com)

Acest bilanţ mai anunţă 1.603 cazuri înregistrate în patru ţări din Africa de Vest, şi anume 485 în Guineea (340 confirmate şi 12 suspecte), între care 358 mortale, 468 în Liberia (129 confirmate, 234 probabile şi 105 suspecte), între care 255 mortale, 646 în Sierra Leone (540 confirmate, 46 probabile şi 60 suspecte), între care 273 mortale, şi patru în Nigeria (niciunul confirmat, 3 probabile şi unul suspect), între care unul mortal. Bilanţul epidemiei de febră hemoragică din Africa de Vest, cauzat în mare parte de virusul Ebola, nu încetează să se agraveze. Un bilanţ precedent al OMS anunţa peste 1.300 de cazuri şi 729 de morţi la 27 iulie. Epidemia a izbucnit la începutul anului în Guineea, după care s-a răspândit în Liberia, apoi în Sierra Leone.

OMS recomandă impunerea de restricţii pentru călătorii şi schimburile comerciale cu Guineea, Liberia, Sierra Leone şi Nigeria în baza informaţiilor disponibile în prezent privind această epidemie, care începe să îngrijoreze restul lumii, conform mediaax. Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

2 comentarii

urbos 05-08-2014 - 09:32

Sa-l pupe unu d-ala pe tomi direct in bot.

tomi 06-08-2014 - 00:09

Cursa Tarom din Siera Leone la Bucuresti a aterizat ieri in mod special pe o pista dezafectata de la Otopeni. Printre pasageri au fost doi bolnavi de Ebola. Toti pasagerii (187) au fost pusi in carantina pe o perioada de zece zile la Spitalul Militar Bucuresti care este singurul spital dotat cu sectii mari de boli infectioase. Ma bucur ca sant acasa si nu am prelungit sederea in Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult