Acasa InternationalExterne OMS despre Europa: „Trebuie să ne schimbăm tactica”

OMS despre Europa: „Trebuie să ne schimbăm tactica”

scris de Misu Andrei
82 afisari

Europa a ajuns din nou epicentrul pandemiei de Covid, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în contextul în care numărul infectărilor crește pe tot continentul. De vină sunt rata scăzută a vaccinării în unele zone și relaxarea măsurilor de sănătate publică. Pandemia nu s-a încheiat, și este necesară o schimbare de tactică, de la reacția față de amplificarea pandemiei, la măsuri de prevenire. Dacă nu se iau măsuri, valul patru va aduce și mai multă suferință, avertizează experții în sănătate publică, scrie BBC.

Șeful OMS pentru Europa, Hans Kluge, a declarat într-o conferință de presă că încă jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza Covid, până în februarie.

El a dat vina pe ritmul scăzut al vaccinării. „Trebuie să ne schimbăm tactica, de la reacția față de amplificarea pandemiei la măsuri de prevenire”, a spus el.

Rata vaccinării a scăzut pe tot continentul în ultimele luni. În timp ce aproximativ 80% dintre oameni din Spania sunt vaccinați cu schemă completă, acest număr este mai mic în Franța și Germania – 68% și, respectiv, 66% – și mult mai mic în unele țări din Europa Centrală și de Est. Doar 32% dintre ruși au fost complet vaccinați până în octombrie 2021.

Hans Kluge a acuzat o relaxare a măsurilor de sănătate publică în Europa. Până acum, OMS a înregistrat 1,4 milioane de decese în regiune.

Maria Van Kerkhove epidemiolog în fruntea acțiunii de combatere a Covid-19 de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a declarat că în ultimele patru săptămâni, cazurile în Europa au crescut cu peste 55%, în ciuda unei stocuri importante de vaccinuri, în timp ce Mike Ryan, director în cadrul OMS, a spus că experiența Europei este un avertisment pentru întreaga lume.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult