Acasa InternationalExterne ONU acuză: Execuții publice în zilele de vineri

ONU acuză: Execuții publice în zilele de vineri

scris de A.H.
0 afisari

ONU aduce acuzații extrem de grave la adresa jihadiștilor din gruparea Statul Islamic. Aceștia s-ar face vinovați de execuții publice ale civililor din zonele din Siria aflate sub controlul grupării.

Execuții publice în Siria.

Execuții publice în Siria.

Potrivit comisiei de anchetă internațională a ONU, „execuțiile în locurile publice au devenit un spectacol obișnuit în zilele de vineri la Al-Raqa și în zonele controlate de Statul Islamic în provincia Alep”. Jihadiștii încurajează și chiar obligă uneori populația să asiste la aceste execuții. Majoritatea victimelor sunt bărbați, însă au fost executați și tineri cu vârste între 15 și 17 ani, dar și femei.

Comisia a fost însărcinată de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului să investigheze și să înregistreze toate încălcările dreptului internațional privind drepturile omului în Siria.

În acest raport, anchetatorii acuză încă o dată guvernul de comiterea de crime împotriva umanității și de crime de război. Grupuri armate non-statale sunt de asemenea acuzate de comitere de crime de război.

Comisia de anchetă suspectează de asemenea Damascul că ar fi folosit arme chimice, probabil clor, la Kafr Zeita, la Al-Tamanaa și la Tal Minnis (vest).

„Există motive întemeiate să credem că arme chimice, probabil clor, au fost folosite” de opt ori într-un interval de 10 zile în luna aprilie, afirmă comisia de anchetă a ONU.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult