Acasa InternationalExterne ONU, anchetă privind moartea lui Gaddafi. Ultimele imagini VIDEO

ONU, anchetă privind moartea lui Gaddafi. Ultimele imagini VIDEO

scris de M.A.
8 afisari

Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului a cerut vineri o anchetă cu privire la circumstanţele morţii lui Muammar Gaddafi.

Gaddafi mort

Gaddafi mort

„Este neclar cum a murit. Considerăm că este nevoie de o investigaţie”, a afirmat purtătorul de cuvânt al organismului ONU, Rupert Colville, într-o declaraţie de presă la Geneva, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Moldpres. El a calificat drept „foarte tulburătoare” imaginile video luate cu telefonul mobil, înfăţişându-l pe Gaddafi mai întâi viu, apoi mort. „Ar trebui să existe o anchetă ţinând cont de ceea ce am văzut ieri”, a afirmat Colville.

El nu a precizat cine ar trebui însărcinat cu ancheta, amintind că, în acest an, Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a mandatat o echipă de experţi să facă lumină asupra violenţelor din Libia.

Imagini video difuzate de televiziuni arabe au arătat o mulţime de luptători busculându-l pe Gaddafi, care avea sânge pe faţă. Acesta se lupta cu ei, împiedicându-se şi strigând, în timp ce luptătorii îl împingeau pe platforma unui camion, cu care l-au plimbat câteva momente, pentru a-l arăta în semn de victorie. „Îl vrem viu, îl vrem viu„, a strigat un bărbat înainte ca Gaddafi să fie tras de pe platformă spre o ambulanţă, unii revoluţionari trăgându-l de păr.

Imagini ulterioare i-au arătat pe revoluţionari rostogolind pe jos trupul fără viaţă al lui Gaddafi, cu capul într-o baltă de sânge. Cadavrul lui a fost apoi expus pe un vehicul şi purtat prin Misrata, oraş care a suferit un asediu brutal din partea trupelor regimului în cele opt luni de război civil. „Sângele martirilor nu va fi în zadar”, au strigat mulţimile pe stradă, într-o explozie de bucurie.

Muammar Gaddafi a fost capturat joi în oraşul Sirte şi ucis prin împuşcare la scurt timp după aceea, în circumstanţe încă neclare.

Circumstanţele morţii lui Gaddafi, neclare

Circumstanţele exacte ale morţii lui sunt neclare. Un luptător din forţele guvernamentale a declarat pentru BBC că l-a găsit pe Gaddafi ascunzându-se într-o conductă de scurgere. Potrivit oficialilor Consiliului Naţional de Tranziţie, Muammar Gaddafi a fost prins într-un schimb de focuri de armă, după ce convoiul în care se afla a fost atacat, la început, de avioanele NATO şi apoi de soldaţi guvernamentali, transmite RADOR. Premierul interimar, Mahmoud Jibril, a declarat că Gaddafi a murit imediat după ce a ajuns la spital, fiind grav rănit în atac. Aceasta ar putea fi o versiune mai diplomatică a evenimentelor. Totuşi, mulţi cred că, deşi a fost găsit în viaţă, fostul lider a fost apoi împuşcat, mai bine zis executat de către cei care l-au prins.

Fotografiile făcute cu telefonul mobil nu înfăţişează momentul morţii sale, transmite corespondentul BBC. Consiliul Naţional de Tranziţie neagă executarea lui Gaddafi.

Mohammed Sayeh, membru al Consiliului Naţional de Tranziţie, a negat că Gaddafi a fost executat: „A fost prins în viaţă, l-au transportat cu o ambulanţă. A fost un foc încruncişat între soldaţii noştri şi criminalii lui Gaddafi. A fost împuşcat şi nimeni nu poate spune dacă de soldaţii noştri sau de ai lui”. Televiziunea libiană a transmis că membrii CNT se îndreaptă spre Misrata pentru a investiga cadavrele lui Gaddafi şi al fiului lui, Mo’tassim. Ministrul libian al informaţiilor a declarat că Mo’tassim Gaddafi a fost ucis după ce a fost găsit ascuzându-se alături de tatăl lui.

14 comentarii

BULA 21-10-2011 - 14:54

Neocolonialism salbatic, despre asta este vorba. Pentru petrol si alte bogatii, occidentalii sunt in stare de orice crime.

Lupu Ardelean 24-10-2011 - 09:43

Acum ti-e mila de Gaddafi? Si cand mentionezi salbaticie, nu l-ati ucis voi pe cel mai iubit fiu al poporului roman si pe cea mai mare savanta , si inca in ziua de Craciun?

BULA 24-10-2011 - 12:40

Ceausescu a fost ucis de pucistii care au dat lovitura de stat. Majoritatea pucistilor erau in legatura cu evreimea basarabeneasca. Romanii de rand n-au fost implicati in crima asta.

Lupu Ardelean 24-10-2011 - 13:24

Ha ha ha , buna gluma cu evreimea basarabeanca care l-a ucis pe Ceausescu… Ia zi, n-au doborat astia si turnurile gemene?

cozmin 21-10-2011 - 15:20

A incetat din viata fostul nostru
coleg la „ZIUA”cu pseudonimul
„PHIL”=George Grigore din Philadelfia-USA.
Trupul neinsufletit este depus la catedrala din acest oras,funeralile vor avea loc pe data de 22/10/2011 ,orele 11

salut 21-10-2011 - 15:59

Dumnexeu sa-l odihneasca!

urbos 21-10-2011 - 17:03

Nu la sinagoga?

tomi 22-10-2011 - 10:31

Pe tine te vor depune la statia de epurare a colhozului unde vei rapos_a
ca urmare a cance_rului de ficat si a bolilor mintale de ce suferi provocate de alcoolul consumat fara discernamint si a urii ce te chinuie la nesfirsit.Daca te-am enervat ia un diazepam ,nu vreau sa te am pe cunostiinta.
tomi

urbos 22-10-2011 - 11:08

La cocinagoga, pardon.

tomi 22-10-2011 - 16:16

URBOS-cii-ne cu os am o singura rugaminte ca sa intelegi ce scriu aveti nevoie de a citi tot citatul ,tu si acolitii tai legionari, altfel va fi greu sa intelegeti ce vreau sa va comunic.Eu stiu ca va ia un efort intelectual prea mare cititul, iar limba romana va
este straina da ce sa facem eu nu cunosc rusa voastra.
tomi

un crestin 21-10-2011 - 15:48

Colville a calificat drept “foarte tulburătoare” imaginile video luate cu telefonul mobil.
Cata fatarnicie !

Macar Hillary a exclamat „wow”

Ciu Huhu 21-10-2011 - 20:21

Sa multumim lui Dumnezeu ca a scapat lumea de acest monstru in veci blestemat, evreul Gaddafi, amin!

tomi 22-10-2011 - 10:35

Acelasi Dumnezeu sa-ti dea minte sa-i urmezi calea fix la fel si in acelasi mod.
tomi

urbos 22-10-2011 - 11:07

Apropo sobolane, mos Grasime era tot PHIL?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult