Acasa InternationalExterne ONU. Ce se întamplă în Egipt

ONU. Ce se întamplă în Egipt

scris de P.C.R.
9 afisari

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon şi-a exprimat preocuparea cu privire la violenţele din Egipt, unde patru persoane au fost ucise în cursul unor manifestaţii islamiste.

ONU ingrijorat de Egipt (foto: iranreview.org)

Ban Ki-moon a subliniat „necesitatea manifestaţiilor paşnice, importanţa respectării libertăţii de adunare şi angajamentul faţă de nonviolenţă”, a declarat purtătorul său de cuvânt, Martin Nesirky.

„Secretarul general insistă din nou asupra necesităţii unui proces politic deschis tuturor, un respect total al drepturilor omului, inclusiv pentru cei arestaţi, şi un stat de drept bazat pe o tranziţie paşnică şi democratică”, a adăugat el.

Patru persoane au fost ucise vineri în cursul confruntărilor care au izbucnit în urma manifestaţiilor la care au participat mii de islamişti la Cairo, uude poliţia a tras focuri de avertisment pentru a împiedica mulţimea să se apropie de emblematica piaţă Tahrir.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult