Acasa InternationalExterne ONU cere combaterea antisemitismului în Ungaria!

ONU cere combaterea antisemitismului în Ungaria!

scris de Ion Petrescu
579 Afisari

Pe 31 mai 2011, la prânz, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite, din New York, au fost difuzate afirmaţiile îngrijorătoare ale unui expert ONU, care susţine că Ungaria se confruntă, la ora actuală, cu provocări cruciale în domeniul intoleranţei şi rasismului.

ONU cere combaterea antisemitismului în Ungaria

Acelaşi specialist, în problemele drepturilor omului, a îndemnat pe oficialii maghiari să implementeze angajamentele şi obligaţiile internaţionale, pe care şi le-au asumat, pentru combaterea rasismului, xenofobiei şi intoleranţei.

Autorul acestor grave afirmaţii este Githu Muigai, raportor special al Naţiunilor Unite, în ceea ce priveşte formele contemporane de rasism, discriminare rasială, xenofobie şi intoleranţa asociată lor.

El a avertizat că ţările Europei Centrale trebuie să se aştepte la provocări decisive, generate de formele menţionate, în pofida recentelor iniţiative lansate la forurile internaţionale şi a tratatelor în vigoare.

Într-o declaraţie de presă, făcută la finalul unei vizite de cinci zile în Ungaria, raportorul Muigai nu a ezitat să îşi ascundă îngrijorarea privind înrăutăţirea situaţiei cu care se confruntă minoritatea romilor în statul maghiar.

Githu Muigai, raportor special al Naţiunilor Unite

Githu Muigai, raportor special al Naţiunilor Unite

El a afirmat că:
”ei (adică romii) au fost cei mai afectaţi de dificila perioadă de tranziţie, de la socialism la economia de piaţă, şi continuă să se confrunte cu rasismul, discriminarea rasială şi intoleranţa în domeniile ocupării unui loc de muncă, în educaţie, la obţinerea unei locuinţe şi în sănătate.”

Acelaşi expert nu şi-a ascuns îngrijorarea cu privire la soarta refugiaţilor, a solicitanţilor unui loc la azil, a migranţilor, precum şi în legătură cu intoleranţa şi discriminarea la care sunt supuşi zilnic cei aflaţi în detenţie, la închisori.

Githu Muigai a mai declarat că „este necesară o acţiune imediată de combatere a antisemitismului în Ungaria”.

El a cerut guvernului de la Budapesta, cu acelaşi prilej, să dea dovadă de vigilenţă şi să instituie mecanismele legale necesare pentru a soluţiona aceste probleme grave.

Specialistul ONU a avertizat împotriva creşterii influenţei partidelor politice ungare extremiste şi a atras atenţia executivului maghiar asupra discursurilor pline de ură, ale adepţilor acestor formaţiuni politice belicoase.

Calm, lucid şi ferm, Githu Muigai a mai precizat: „Este important ca un astfel de comportament să fie prevenit şi să fie luate măsurile necesare pentru ca aceia care se fac vinovaţi de acte rasiste să fie traşi la răspundere, iar victimelor acestor conduite să li se furnizeze căile de atac legale.”

Solicitând opinia lui Cătălin Marius Târnăcop, ex-diplomat român la ONU, cu privire la mandatul lui Muigai, acesta a afirmat că este vorba de un expert independent, neplătit, care raportează cele constatate, în ţările unde este trimis, precum Ungaria, doar Consiliului Naţiunilor Unite, pentru Drepturile Omului, de la Geneva.

5 comentarii

tanase marian 01-06-2011 - 12:52

excelentele voastre cu respect semnalul distrugerii acestei lumi este dat deja,,. sub o noua doctrina a tarilor musulmane zgandarite an exces de catre americani va veni un nou hitler la putere asupra europei si lumii sa luam asadar aminte,,.nihil sine deo,,…………..marian,,………

neacsum 01-06-2011 - 17:50

Domnule Tanase
Ointrebare scurta: Cunosti cantecul omului care a cazut din vis? Intrebarea mea poate parea rautacioasa, dar daca esti cine cred eu, vei intelege sensul intrebarii.

george 01-06-2011 - 21:19

Daca isi scria textul de mai sus in.l.araba,acest tanase ar fi fost mai explicit in durerea lui.

vipera 02-06-2011 - 12:54

Pai Ungaria este f Shovinista cu toti , Jidani , Tzigani , Romani , Slovacii S.A , cine se cred ei , niste dementi depasiti de istorie , ar trebui ca ONU sa legifereze ca Ungaria sa fie limitata in actiuni , dar mai intii sa-si plateasca Daunele ce le-au facut ei in timpul celui de al doilea razboi referitor la genocidul lui M Horthy

Morkova Vesela 03-06-2011 - 01:34

credeam ca ai crapat din congestie de castraveti europeni, dar vad ca m-ai inselat

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS