Acasa InternationalExterne ONU condamna islamofobia

ONU condamna islamofobia

scris de Ziua Veche
4 afisari

Consiliul ONU pentru Drepturilor Omului a adoptat joi o rezolutie prin care condamna „islamofobia” si „discriminarea pe criterii etnice si religioase a minoritatii musulmane”, dar si interzicerea minaretelor, transmite Mediafax.


Textul referitor la „defaimarea religiilor”, propus de Pakistan in numele Organizatiei Conferintei Islamice (OCI), a fost adoptat cu o majoritate stransa de 20 de voturi pentru si 17 impotriva. Opt din cele 47 de tari membre s-au abtinut. Uniunea Europeana si Statele Unite, care s-au opus virulent acestei adoptari, au calificat rezolutia drept un „instrument de divizare”. „Dreptul international privind drepturile omului protejeaza persoanele in exercitarea libertatii lor religioase sau a credintei. Nu ar trebui protejate sistemele de credinta”, a explicat inaintea votului ambasadorul Frantei, Jean-Baptiste Mattéi, care a reprezentat pozitia Uniunii Europene.

Rezolutia a fost sprijinita de ambasadorul pakistanez Zamir Akram, care a afirmat ca aceasta este destinata „protejarii impotriva antisemitismului, fobiei impotriva crestinismului si a islamului”. De asemenea, „condamna vehement (…) interzicerea construirii de minarete si alte masuri discriminatorii luate recent”, facand o aluzie la Elvetia unde un referendum pe aceasta tema a fost organizat la 29 noiembrie. Acestea reprezinta „manifestari ale islamofobiei contrare obligatiilor internationale ce decurg din drepturile omului in ceea ce priveste libertatea religioasa”, adauga autorii rezolutiei.

0 comentariu

john cenna 29-03-2010 - 10:32

Un om care nici macar jumatatea lui nu poate sa o respecte dar pe ceilalti! Un om mic care se vrea mare….!

FORESKIN 29-03-2010 - 17:19

..Prevad o migratzie masiva de unguroaice … Urgent – dati ciocanu’ la reparat….

Joszi 29-03-2010 - 18:34

karitchul de oltean… vai de voi, nespalatilor!

Joszi 29-03-2010 - 18:38

dreptul la intimitate si viata privata? a?

Huhu 29-03-2010 - 19:08

So-a inselat nevasta de mai multe ori cu alte femei? Deci trebuie sa i se dea altuia postul lui de pastor!

Paddy 29-03-2010 - 19:11

Tökes L. are, similar oricarui alt om, dreptul la protejarea vietii sale private. Interesul public este insa pentru omul de rand minor daca nu chiar inexistent.

Nu este cazul insa cu Tökes L., care prin inalta demnitate pe care o detine in biserica protestanta si prin functiile politice pe care le insumeaza apartine sferei interesului public.

Daca nu a reusit (ghinionul lui!) sau, poate, nici macar nu a intentionat sa-si protejeze spatiul privat, respectiv familia, determinandu-si astfel sotia sa se adrese instantelor publice, intentand un proces de divort, atunci Tökes L. trebuie sa suporte si consecintele.

Cred ca episcopul Tökes si-a permis cam prea multe erori, pentru a mai fi credibil.

ego 29-03-2010 - 20:06

“Numele meu nu este nici macar amintit, ca si cum nu as fi existat”, cu toate ca au impartit impreuna aceleasi riscuri, afirma doamna Tokes in scrisoare. Riscuri care privesc atat zilele fierbinti din decembrie 1989 dar si o urmarire penala din noiembrie 1989, cand s-a petrecut o spargere a seifului eparhiei, neelucidata nici pana azi, pentru care Edith Tokes a oferit alibiul pentru sotul ei, amintestea acesta in scrisoarea sa semi-publica.

un crestin 30-03-2010 - 01:07

inca o data, iar si iar, diavolul ataca Biserica prin sotia pastorului.
Prada usoara.
Edith isi arunca familia pe fereastra si-si ridica poalele sa i se vada goliciunea.

Rasputin 30-03-2010 - 06:20

In 1989 era urmărit de securitate nu pentru-că era dizident, ci pentru-că era agent KGB.
Curvăsăria la care se pretează, arată clar cîtă moralitate are acest aşa zis popă.
– Şi astăzi mişcările ultra-naţionaliste maghiare sunt sprijinite de FSB-ul rusesc pentru a provoca dezordine în ţările UE.

Florin Kovacs 30-03-2010 - 06:39

Cine naiba poate sa traiasca cu vomitatura asta din poza. Dupa cum arata nu e neaparat sa-si fi inselat femeia cu alte femei poate ca e homo catolikus.

geek-a-contra 30-03-2010 - 06:45

si zii asa, de vina este madam tokes fin’ca „isi arunca familia pe fereastra si-si ridica poalele sa i se vada goliciunea” si nu popa tokes care rivneste la … bunul altora si care preacurveste pe unde apuca.

o fi adevarat ca quod licet Jovi, non licet bovi si tre sa faci ce zice popa si nu ce faptuieste da’ nu ne lua de prosti preacuvioase….

FORESKIN 30-03-2010 - 10:55

..desert dupa ce te vindec de hemoroizi..
Si daca ma rogi frumos – ii vindec pe toti membrii tai de familie de probleme de nas, gat, urechi, constipatie, si tot neamul pana la a 9 spetza…

Si ca sa nu fii trist – daca tii gura larg deschisa – ti-o garnisesc si cu niscai oua de ciocolata Made in Craiova – pe gustul tau rafinat de sluga ugro-finica… Mda… se pare ca si tu esti o mostenire a zilelor libere ale soldatilor romani in termen… Ti-ai intrebat mamica servitoare CE facea joia dupa-amiaza si duminica ? Ca din toate tufisurile se auzea numai Ioi, ioi… si saracii soldati – se’mbolnaveau de sifilis si sculament verde – de tip Magyar…

Corcodel de Parpange 06-04-2010 - 10:41

Si uite cum platim noi spesele unui vajnic reprezentant a ROMANIEI peste hotare. S-au asta este OK. si devilul este kool !

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS