Acasa InternationalExterne ONU: Criza ucraineanǎ nu poate fi soluționatǎ militar

ONU: Criza ucraineanǎ nu poate fi soluționatǎ militar

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, a atras atenția NATO și UE cǎ soluția pentru rezolvarea crizei din Ucraina nu este o acțiunea militarǎ.

ONU: Criza ucraineanǎ nu poate fi soluționatǎ militar (foto:noticias.co.msn)

ONU: Criza ucraineanǎ nu poate fi soluționatǎ militar (foto:noticias.co.msn)

Ban Ki-Moon este de pǎrere cǎ Uniunea Europeană, SUA și majoritatea statelor occidentale „trebuie să înțeleagă faptul că nu există soluție militară.”, precizȃnd cǎ „un dialog politic pentru o soluție politică este calea cea mai sigură”. Secretarul general al ONU și-a exprimat și regretul față de „situația haotică și periculoasă” cu consecințe „regionale și mondiale”. Conform Agerpres, reacția sa a venit dupǎ ce liderii celor 28 de state din Alianța Nod-Atlantică ce urmează a adopta la summitul de joi și vineri din Țara Galilor un plan de reactivitate (Readiness Action Plan, RAP), ca răspuns la atitudinea Rusiei în criza ucraineană, percepută drept o amenințare de aliații din vecinătatea Ucrainei (statele baltice, Polonia, România, Bulgaria).

Mii de militari ai forțelor aeriene, terestre și navale, sprijiniți de trupe speciale, ar putea fi desfășurați „în câteva zile”, a afirmat luni, 1 septembrie, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. De altfel, guvernul de la Kiev și Occidentul acuză de o săptămână Rusia că a desfășurat trupe regulate în estul Ucrainei — peste 1.000 de militari, potrivit NATO, sau 1.600, potrivit Kievului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult