Acasa InternationalExterne ONU: Palestina a devenit stat observator nemembru. Netanyahu reacţionează dur

ONU: Palestina a devenit stat observator nemembru. Netanyahu reacţionează dur

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Palestina a devenit joi, 29 noiembrie, în urma unui vot al Adunării Generale, stat observator la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), rezoluţia fiind votată cu 138 devoturi pentru, 9 împotriva şi 41 de abţineri.

ONU: Palestina a devenit stat observator nemembru. Netanyahu reacţionează dur (foto:maannews.com)

Noul statut internaţia va oferi palestinienilor acces la agenţiile ONU şi la tratatele internaţionale şi constituie o victorie diplomatică majoră, având dezavantajul de a expune Autoritatea Palestiniană (AP) unor represalii financiare americane şi israeliene. Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a declarat Înainte de vot, că Adunarea Generală urma să semneze „actul de naştere” al statului Palestina, precizând că acest vot va constitui „ultima şansă a soluţiei cu două state” (Israel şi un stat palestinian) şi a promis să „încerce să reanime negocierile de pace” cu Israelul, aflate într-un punct mort de peste doi ani.

Abbas a subliniat în faţa celor 193 state membre ale ONU că nu a venit la Adunarea Generală „ pentru a complica procesul de pace (…), ci pentru a încerca un ultim efort important de a face pace”. Preşedintele Palestinian a adăugat că „Nu căutăm să punem capăt la ceea ce a mai rămas din procesul de negocieri, care şi-a pierdut obiectivul şi credibilitatea, ci să încercăm să reanimăm aceste negocieri şi să pregătim un teren solid (…) în vederea reuşitei lor”.

Conform mediafax, Mahmoud Abbas s-a referit în mai multe rânduri, în discursul său, la „recenta agresiune israeliană” împotriva Fâşiei Gaza, care s-a încheiat în urmă cu o săptămână, afirmând că armata israeliană s-a comportat „în mod barbar şi oribil”, menţionând că  „A venit momentul ca lumea să spună în mod clar ajunge cu agresiunea, coloniile şi ocupaţia”. Preşedintele palestinian a reiterat şi că „poporul nu va renunţa la drepturile sale naţionale inalienabile, definite prin rezoluţiile ONU

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a consider acest discurs al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas „defăimător şi veninos”. Netanyahu a spus că din punctul său de vedere „Cine vrea pacea nu vorbeşte aşa”, iar „Decizia ONU nu va schimba nimic pe teren. Nu va exista un stat palestinian fără aranjamente care să garanteze securitatea cetăţenilor Israelului”

Netanyahu s-a referit în continuare la Acordurile de la Oslo (1993) care prevăd că o creare a unui stat palestinian este necesar să rezulte în urma unor negocieri de pace israeliano-palestiniene şi nu a unei iniţiative unilaterale. Premierul israelian a precizat că „Prezentând cererea lor la ONU, palestinienii au încălcat acordurile cu Israelul, iar Israelul va acţiona ca atare”.

19 comentarii

un crestin 30-11-2012 - 09:11

Ca maine o sa vedem Tinutul 3 Scaune stat observator la onu. cantand imnul ‘Traiasca Dumnezeul Ungurilor”

urbos 30-11-2012 - 14:54

Ce e ba scarba, crezi ca asa castigi simpatizanti? Hehehe, omoara-te ma animalule.

vasilescu 30-11-2012 - 09:43

Islamismul un pericol pentru Romania si Europa.
Şeicul Omar Bakri, cel care a revendicat atacul terorist de la Burgas, în care au pierit sau au fost răniți zeci de turisti evrei, a declarat într-un interviu acordat unei publicații din Bulgaria că România şi Bulgaria sunt ţinte legitime ale atacurilor terorist-islamiste, întrucât sunt tărâmuri islamice, care au aparținut sute de ani turcilor musulmani, şi luptă în Afganistan.

„Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est: România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia”, a declarat şeicul Omar Bakri.

“Dar din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”, a mai spus şeicul

Iată un motiv pentru care serviciile secrete românești trebuie să se ocupe mai puțin de protejarea imaginii unui personaj discreditat în fața românilor și mai mult de prevenirea acțiunilor teroriste planificate de islamiștii fundamentaliști.

Teroristul islamist vorbește deja de existenșa unei tactici și a unei strategii teroriste împotriva lumii nemusulmane, din care facem parte și noi.

BULA 30-11-2012 - 11:19

Bag mana in foc, ca seicul asta a facut ceva cursuri de terorism la bazele CIA si MOSAD. Israelul si SUA intretin terorismul, ca sa ii puna pe musulmani intr-o lumina proasta si ca sa aiba motive sa intre peste ei cu trupele.

un crestin 30-11-2012 - 14:30

Bine faci, Bula. Baga-ti mana in foc si tine-o acolo mult si bine sa ai si tu o preocupare serioasa.

urbos 30-11-2012 - 14:55

Animalele ji danesti reprezinta cel mai mare pericol pentru omenire. Un argument este si faptul ca acesti paraziti umbla pe forumuri si-si dau nume false, pretinzandu-se autohtoni.

urbos 30-11-2012 - 14:53

Animalele usturoiate grohaie si chelalalie. La furnal!

vasilescu 01-12-2012 - 21:46

Sunte-ti un individ admirabil!

Zenovia-Zamfira 01-12-2012 - 22:16

cuvantul om ar fi o insulta pentru dansul

vasilescu 01-12-2012 - 22:50

Esti din Chisinau Berbecule????

Lupu Ardelean 02-12-2012 - 17:00

Domnu urbos cind ai fost matale ultima oara la biserica? Eu cred ca nu aveti curajul sa intrati ca precis ar cadea tavanul paste dumneata. Sinteti o caricatura a sortii domnu urbos, nu am intilnit om in stare psihica mai grava ca dumneata.

Lupu Ardelean 02-12-2012 - 10:16

Palestinienii au primit o fitzuica pe care scrie „Palestina”.Fitzuica nu va primi nici un cm de teritoriu fara un tratat de pace cu Israel.
Eu nu inteleg logica arabilor in Gaza, trag rachete pe Israel si dupa ce Israelul riposteaza si omoara 160, nu mai trag. N-ar fi fost mai logic sa nu traga si sa nu fie omoratzi?

urbos 02-12-2012 - 15:13

Va ofticati sobolani imputiti ce sinteti. Hahahaha! La furnal!

ANCUTA 02-12-2012 - 17:05

Corect urbos, tu mai traiesti crizantemo?

florentin ionescu 02-12-2012 - 17:08

Domnule,
Am lipsit intentionat de pe forum, dar vad ca dumneavostra. in aceasta perioada, nu ati facut progresele asteptate, in sensul ca sunteti mai nesuferit si mai frustrat, semne ale unei agravari generale a starii de sanatate!
In cazul in care, foarte serios, doriti un ajutor medical, neaberant si nevexat va pot ajuta.
Sincer.

Lupu Ardelean 02-12-2012 - 17:17

Domnu Ionescu, omul asta, ca-r fi om nu prea cred, este nevindecabil. Doar daca bunul Dumnezeu se va indura sa-l ierte si sa-l usureze de aceste chinuri in care se zbate nenorocitul, cu ura lui dementa antisemita, poate asta ar fi singura lui sansa sa treaca la odihna lui de veci si sa nu mai sufere.

DXN 02-12-2012 - 17:21

Da domnule, dar este prea bolnav!

ANCUTA 02-12-2012 - 17:10

Auzi bilbiitule, am inteles ca ai lucrat in tinerete ca fochist la statia de epurare din Ploiesti si de atunci ai ramas cu trauma furnalului. De beat ce-i fost ai cazut in cuptorul de deseuri si te-au scos pe jumate scrum, de atunci esti si dus cu bila si ai fixul furnalelor..Hehe-PTIUU…

Zenovia-Zamfira 02-12-2012 - 15:47

Academia de Literatura si Stiinte Umanistice
a noului stat palestinian anunta
+ + + + + + + + + + + +
A aparut intaiul DEX scris chiar in chiar mandra limba palestiniana si cu alfabet palestinian.
+ + + + + + + + + + + +
Inca o lovitura nimicitoare contra dusmanului sionist (صهيونية) si un pas inainte pe calea stabilirii statului national unitar palestinian.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult